Edirne'de ilk kez bir kamu kuruluşu '˜Erişilebilirlik Belgesi' aldı

Edirne Adalet Sarayı'na Erişilebilirlik belgesi verildi. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'nun yaptığı inceleme sonucunda toplanan komisyon Edirne Adalet Sarayı'na Erişilebilirlik belgesini verdi.

TAKİP ET

Engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu ve özel alanlarda (bina, park, bahçe, vb.) daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmelerine yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan inceleme ve denetim sonucunda Edirne Adalet Sarayı'na Erişilebilirlik belgesi verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak'a Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık tarafından imzalanan '˜Erişilebilirlik Belgesi' Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından taktim edildi.

Edirne'de ilk kez bir kamu kurumu '˜Erişilebilirlik Belgesi' aldı. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından inceleme sonrasında Edirne Adalet Sarayı belgeyi almaya hak kazandı. Erişilebilirlik Belgesi alan kamu kuruluşlarının ve özel sektörlerin artması gerektiğini belirten Edirne Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne'de bu belgenin ilk kez alındığını vurguladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, komisyon üyelerinin ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Ebru Yıldız Günenç