Edirne'de bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı

Edirne'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Şube Müdürlüğü ekipleri 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' kapsamında farkındalık oluşturmak için stant açıldı.

TAKİP ET

Edirne'de, '26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte bağımlılıkla mücadelenin önemi vurgulandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay Edirne Şubesi ekipleri tarafından açılan stantta, vatandaşlar bilgilendirildi ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Saraçlar Caddesi'nde yer alan stantta, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından hayata geçirilen projeler, 'En İyi Narkotik Polisi Anne' ve 'NARKO Gençlik', hakkında bilgilendirme yapıldı.

Narkorehber Hakan Yılmaz, anne ve anne adaylarının uyuşturucu kullanımı, bağımlılık, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorunlarında çözüm yolları ve önerileri konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Ziyaretçilere, Valilik tarafından hazırlanan broşür ve bez çantalar da hediye edildi.

Yeşilay Edirne Şube Personeli Esra Güzey, stantı ziyaret eden vatandaşlara Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretçilerden Caner Evcil, bu tür bilgilendirici etkinliklerin önemli olduğunu ve önceki destekleriyle sigarayı bıraktığını ifade etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ