Edirne'de adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi

Adli açılış yılı kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Tören kapsamında anıta çelenk sunuldu. Tören kapsamında açıklamalarda bulunan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne'de görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

TAKİP ET

2022-2023 adli yıl açılışı kapsamında Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından çelenk sunma törenine geçildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak törende yaptığı açıklamada, yargının temel amacının vatandaşlara kusursuz bir adalet hizmeti sağlamak olduğunu söyledi.

Tüm yargı çalışanlarının özverili bir şekilde görevlerini sürdürdüğünü ifade eden Çakmak, 'Edirne Adliyesi olarak, geçen yıl, tüm adalet hizmetlerinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi için üstün çaba gösteren Hakim, Cumhuriyet Savcısı, adliye personelimiz ve avukatlarımız sayesinde verimli bir adli yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunun için çaba harcayan tüm yargı çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bugün başlayan yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.' Dedi.

Ülkenin refahının ve toplumun mutluğunun adaletin tesisi ile mümkün olacağını söyleyen Edirne Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya, 'Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına, kahraman şehit ve gazilerimize, ebediyete intikal eden yargı mensuplarına, ödedikleri vergilerle bizlerin ülkemizin en güzide okullarında eğitim almamızı ve bu mesleğe sahip olmamızı sağlayan aziz Türk Milletine, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize borcumuz vardır. Bu topluma layık olmak ve adaleti tesis etmek zorundayız. Muhakkak ki sorunlarımız var, onları dile getirmek ve çözüm için çaba sarf etmek zorundayız. Ancak, ülkemizin refahı, toplumumuzun mutluğu adaletin tesisi ile mümkündür.' Dedi.

Barış Karapaça