Edirne Barosu'ndan anlamlı seminer
Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından 'Çocuklarda ve Ergenlerde Sıklıkla Görülen Duygusal ve Davranışsal Güçlükler ve Yaklaşım' konulu seminer gerçekleştirildi.
Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından gerçekleştirilen seminere “Çocuklarda ve Ergenlerde Sıklıkla Görülen Duygusal ve Davranışsal Güçlükler ve Yaklaşım” konulu program Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Seda Donat Bacıoğlu katılım sağladı.
Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu işbirliği ile Edirne Barosu Seminer Salonunda düzenlenen programa avukatlar ve çocuk hakları komisyonu üyeleri katıldı.
Seminer hakkında katılımcıları bilgilendiren Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Hazır, Hem özel hayatta, hem de meslek hayatlarında çocuk müvekkillerle iletişim kurduklarını ve burada yaklaşım tarzının çok önemli olduğunu belirtti.
Hazır, çocuklara yaklaşım tarzını uzmanından dinlemek istediklerini ve bu şekilde bir seminer koordine ettiklerini aktardı.
Seminerde sunum yapan Doç Dr. Seda Donat Bacıoğlu, çocuk psikolojisi ve ergenlik döneminde karşılaşılan duygusal ve davranışsal sorunlardan bahsetti.
Duygusal zorluklar ve davranışsal güçlüklerle ilgili sunumda problemlerin birden ortaya çıkmadığını ve mutlaka altında yatan bir sebebin olduğunu belirten Bacıoğlu, önceden yaşanan olayların duygusal zorluklar ve davranışsal güçlüklere yol açabildiğini söyledi.
Çocuklarda sıklıkla görülen güçlüklerle baş edebilmek için uzmana başvurulmasını dile getiren Bacıoğlu “Utangaçlık-çekingenlik, huzursuzluk-gerginlik, duygu düzenleyememe, yetersizlik, değersizlik, güvende hissedememe, içe dönüklük, sık sık ağlama, alışkanlık bozuklukları, dikkat ve odaklanma sorunu, bağımlılık, okul reddi ve devamsızlık, kendine zarar verme ve intihar, riskli cinsel davranışlarda beraberinde gelen güçlüklerden. Tabi bu problemler birdenbire çıkmıyor. Bir yerlerde aşamadığımız şeyler oluyor ki bu güçlükler gelinen son radde oluyor. Bu güçlüklerle baş edebilmek için de mutlaka uzmanlara başvurulması gerekiyor.” Dedi.
Bacıoğlu, Çocuklarda dil gelişimini olumlu etkileyen en önemli etkinliğin kitap okumak olduğuna değinerek Çocukların defalarca aynı kitabı okumak ya da aynı oyunu oynamak gibi alışkanlıkları olabildiğini ve yalnız başına ekrana maruz kalmanın da bilişsel ve dil gelişimini de olumsuz etkileyebileceğinin altını çizdi. Kumru Öngün