Edirne, Avrupa Şampiyonası'ndan önce birçok organizasyona ev sahipliği yapacak

Edirne, bu yaz başta Avrupa olmak üzere birçok farklı kategorideki kürek şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri üzerine kurulan parkurda Türkiye'nin ve dünyanın dört biryanından gelecek sporcuların ter dökeceğini söyledi.

TAKİP ET

TED Edirne Koleji'nin üç yıl önce kürek kulübü kurması ve nehirde kürek festivalleri düzenlemesiyle başlayan süreç Avrupa Şampiyonası'yla taçlandırıldı.

Meriç Nehri'nin doğal parkur olması dünya kürek camiasının dikkatini Edirne'ye çekti.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübünün girişimleriyle Edirne, Cumhuriyet tarihinin uluslararası ilk organizasyonuna ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Türkiye Kürek Federasyonu, TED Edirne Koleji Kürek Kulübü ve Edirne Valiliği'nin iş birliğinde yürütülen süreçte sona yaklaşıldı.

Önümüzdeki günlerde Meriç Nehri'ne kurulacak parkurlar birlikte Avrupa Şampiyonası'ndan önce birçok organizasyon yapılacak.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri üzerine kurulan parkurda Türkiye'nin ve dünyanın dört biryanından gelecek sporcuları ter dökeceğini söyledi.

Edirne'nin eylül ayının ilk haftasında 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na, ikinci haftasında ise Balkan Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını hatırlatan Ertürk, iki büyük organizasyon için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini anlattı.

Ertürk, Avrupa ve Balkan şampiyonası öncesinde kentin iki ulusal kürek organizasyona da ev sahipliği yapacağını iletti ve şunları kaydetti:

“Edirne yılda en az 15 şampiyonaya ev sahipliği yapacak. Bizim hedefimiz bu. Bunun için yoğun şekilde çalışıyoruz. Diğer paydaşlarla sürekli iletişim halindeyiz. Biz federasyon olarak Edirne'ye tam destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Edirne'yi kürek sporunun başkenti yapmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kürek sporunun kente katacağı değeri çok önemsiyoruz. Bakanlığımızla birlikte birçok yatırımın bu yönde yapılacağını düşünüyoruz. Sadece spor anlamında değil turizme de katkı sağlayacağından eminiz. Daha fazla yatırım yaparak tüm dünyanın dikkatini çekeceğiz. Kürek deyince akla ilk gelecek şehrin Edirne olmasını istiyoruz.”

Kentte yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası 7-8 Eylül'de Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek.

Organizasyona Türkiye'den ve Avrupa'dan birçok sporcu katılacak. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ