EDİRNE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ GAZİLERİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve beraberindeki heyet yaşlı ve rahatsızlığı bulunan gazileri evlerinde ziyaret etti.

TAKİP ET

Başlangıçta bir kahramanlık unvanı olarak kullanılan ve sadece komutanlara ve padişahlara verilmiş olan Gazilik unvanı, Cumhuriyet döneminde savaşa iştirak eden askerlere TBMM kararı ile verilmiştir. Savaşa katılan her asker sağ kalırsa gazi, ölürse şehit olacağını bilmektedir. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde 'Türkiye Muharip Gazileri Derneği' altında bütünleşmişlerdir. Bu kapsamda Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Türkiye'de her yıl 'Gaziler Günü' olarak kutlanmaktadır.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştiren Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gazileri evlerinde ziyaret etti. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve beraberindeki heyetle gerçekleştirilen ziyarette gazilerle sohbet ederek anılarını dinledi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Vatan, Millet, Bayrak uğruna canını feda eden tüm aziz Şehitleri rahmetle andıklarını söyleyen Özbaş, ölümü göze almış gazilere minnet ve şükranlarını sunduklarını ifade etti.