Durmaz, 'Katılımcı bütçe modeliyle kentin işlerlik kazanmasına ön ayak olacağız'

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Talatpaşa Mahallesi için muhtar adayları ortaya çıkmaya başladı. Sorunlara çözüm üreterek mahalleyi güzelleştireceğini belirten Şenol Durmaz, muhtar adaylığını açıkladı.

TAKİP ET

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi muhtar olmak isteyen adaylar, sahaya çıkmaya başladı.

Muhtarlık için aday olduğunu duyuran 46 yaşındaki Durmaz, Mahalledeki sorunlara hakim olduğunu ve çözüm üretmek için aday olduğunu açıkladı.

Projelerinden bahseden Durmaz, “mahalle sorunlarına, ortak yaşam alanlarına gerekli düzenlemeler için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde sonuç getirici, etkin bir çaba içinde olacağım. Kamu hizmetlerinden etkin, verimli ve güvenli bir şekilde yararlanmak, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilebilmesi için vatandaşlarla iletişim içinde olacağım. Mahalle sakinlerinin aktif şekilde haber almak için sosyal medya araçlarını kullanacağız.” Dedi.

Durmaz, ilk kez katılımcı bütçe isteyen ve bu çağdaş yerel yönetim modelinden söz ederek ödenen vergilerini kentin sınırlı kaynakları doğru ve verimli kullanılmasında katılımcı bütçenin çağdaş yerel yönetim modeli olduğunu aktardı.

Katılımcı bütçeleme, yerel yönetimlerin harcama önceliklerinin halkın katılımı ve tercihleri doğrultusunda belirlendiği ve bütçelendirildiği bir süreci tarif ettiğini söyleyen Durmaz, “ katılımcı bütçe kapsamında belediye hizmetlerinden yararlanmak üzere her yıl bütçe dönemi öncesi mahallelerin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda ihtiyaçlar sıralaması belirlenerek belediyeden alınacak hizmetler için kaynak ayrılması yazılı olarak istenecek ve basına duyurulacaktır. Ödediğimiz vergilerin, kentimizin sınırlı kaynaklarının doğru verimli ve yerinde kullanılmasında katılımcı bütçe çağdaş bir yerel yönetim modelidir.” Şeklinde konuştu.

Durmaz, katılımcı bütçe modeliyle kente işlerlik kazanmasına ön ayak olacaklarını belirtti.

Adaylık sürecinde mahalle sakinleri ile yaptıkları toplantıda talep ve önerileri tespit ettiklerini dile getiren Durmaz, “ Bostan Pazarı meydanında emekçi kadınlar için Pazar yeri, mahallenin işlevsel yerlerinde ATM'ler kurulması, ETUS'un mahalle içinden geçmesinin sağlanması, Uzun Kaldırım be İstanbul caddeleri trafik sorununa çözüm, çocuk parklarının yenilenmesi ve yenilerinin kurulması, altyapı- üstyapı sorunlarının nihai çözüme kavuşturulması, mahallemizden kalkan köy ve ilçe münibüsleri için düzenlemeler ve halk ekmek büfesinin mahallemizde de kurulması için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

ŞENOL DURMAZ KİMDİR

1978 doğumlu evli 1 çocuk babası. 46 yıldır Talatpaşa Mahallesinde ikamet ediyor. Trakya Üniversitesi mezunu. 17 yıldır Eski İstanbul caddesinde Edirne Çiçek organizasyon firmasının sahibi ve Edirne Çiçekçiler Derneğinin Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar