Dolu korkuttu

Edirne'ye bağlı Hacıumur köyünde dün meydana gelen dolu yağışı korkuttu. Hacıumur köyü çiftçisi Murat Aran tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüde yoğun dolu yağışı dikkat çekerken Aran, dolu öncesi yağan sağanak yağmurun, ürünlerin hasar almasını engellediğini söyledi. Aran, 2020 yılı sezonunda çiftçilerin dolu yağışı nedeniyle zarar görmemesini diledi.

TAKİP ET

Edirne'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün gök gürültülü sağanak yağışa karşı su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgâra karşı uyarı yapmasının ardından dün öğlen saatlerinde bölgesel yağışlar meydana geldi. Kent merkezinde bazı mahallelerde sağanak yağışı görülürken; Kocasinan ve Fatih mahallelerinde ise zaman zaman dolu yağışı meydana geldi.

Edirne'ye bağlı Hacıumur köyünde meydana gelen dolu yağışı da 2020 yılı sezonunda buğday hasadına başlayan çiftçiyi korkuttu. Hacıumur köyünden çiftçi Murat Aran, köy merkezinde yağmur ile birlikte dolu yağışı meydana geldiğini açıklarken; dolu yağışı öncesi başlayan yağmur yağışı sayesinde ürünlerin zarar görmediğini ifade etti. Aran, dolu yağışının öğlen saatlerinde sağanak yağışının ardından başladığını açıklayan Aran; 'Dolu yağışından önce yağan yağmur, bitki bünyesini biraz yumuşatmıştı. O yüzden bitki ıslakken dolu pek zarar vermiyor. Bir de dolu daha çok köy merkezinde yağdı. Köy dışındaki tarım alanlarına baktığımda bitkilerde aşırı zarar olmadığını gördüm. Ayçiçeklerinde ufak tefek zararlar vardı. Buğdayı da yağmur yumuşattığı için zarar verdiğini düşünmüyorum. Şu anda bitkilerde bir sıkıntı yok. İnşallah hiç kimse için sorun yaşanmamıştır. Yağış yarım saat sürdü ama bölgesel yağış olduğu için etkili olacağını düşünmüyorum. Örneğin; Hacıumur'da yağış varken, Demirhanlı köyünde yağış yoktu' diye konuştu.