Diyetisyen Özverim'den serinlemek için doğal içecek tarifi

Hava sıcaklıklarının artış gösterdiği yaz aylarında sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Vatandaşlar hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde seyrettiği bu dönemlerde nem artışına bağlı olarak zor anlar yaşayabiliyor. Vücut ısısının arttığı ve metabolizmanın iklime uyum sağlamaya çalıştığı bu zamanlarda düzenli giden beslenme alışkanlıklarının da değişiklik gösterebildiğini ifade eden Diyetisyen Işıl Özverim, vatandaşlara sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

TAKİP ET

Vatandaşlar yaz aylarında bunaltıcı sıcak nedeniyle zaman zaman şeker oranı yüksek içeceklere yönelebildiğini söyleyen Özverim, serinleyebilmek adına tüketilen bu içeceklere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Hazır meyve suları, yapay meyve aromaları içeren maden suları ve yüksek kalorili gazlı içeceklerin sağlık sorunlarını da beraberinde getirebileceğini ifade eden Özverim, alternatif doğal ürünlere yönelmeleri konusunda önerilerde bulundu.

Sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için bu tarz içeceklerin yerine daha sağlıklı doğal ürünleri tercih etmeleri gerektiğine değinen Özverim, sadece kilo vermek isteyen kişilerin değil aynı zamanda sağlıklı bir beslenme modeli sürdürmek isteyenlerin bu çeşitli alternatiflerden yararlanabileceğini kaydetti.

Vatandaşlara sağlıklı içecekler hakkında önerilerde bulunan Özverim, 'Bu alternatifler başlıca sade maden suyu, kararında tüketmek koşuluyla gazlı içeceklerin şekersiz seçenekleri ve özellikle meyvelerin içerisindeki lif kayba uğramadığı için ev yapımı içecekler daha mantıklı alternatifler olacaktır' dedi.

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 4 adet çilek, 2 kaşık yoğurt, yarım su bardağı yağsız süt ile kullanarak içecek yapabileceklerini söyleyen Özverim, malzemeleri karıştırıcıdan geçirdikten sonra buz ekleyerek tüketebileceklerini aktardı.

Vatandaşların evde soğuk çay yapabileceklerini vurgulayan Özverim, '1 tatlı kaşığı hibiskus, 1 çubuk tarçın, 4 adet karanfil ile vatandaşlar evlerinde soğuk cay yapabilir. Hibiskus, tarçın çubuğu ve karanfil 1 bardak kaynar su içinde 5 dakika bekletilip süzülecek ve soğumaya bırakılacaktır. Soğuyan karışıma bol buz ve 1 tatlı kaşığı bal ilave edilip servis yapılabilir' tavsiyelerinde bulundu.
Barış Karapaça