DERENİN ISLAH EDİLMESİYLE KENT İÇİNDEKİ TAŞKINLAR DA ÖNLENECEK

Geçtiğimiz aylarda etkili olan yağışlarda en çok zarar gören bölgelerden birisi olan Uzunköprü'de dere ıslahı ile ilgili çalışma yapılması konusu gündeme gelmişti. Uzunköprü'deki Kırkavak Deresi'nde ıslah çalışmaları yapıldığını belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, derenin şehir içinden geçen bölümünde de çalışma yapılmasının planlandığını söyledi.

TAKİP ET

Uzunköprü'de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede bulunan Kırkavak Deresi'nde ıslah çalışmalarının başladığını belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, şehir merkezinin içinden geçen kısım da dâhil olmak üzere sıkıntı yaratan tüm bölgede ıslah çalışması yapılması için çalışma başlatılması teklifinde bulundu.

Edirne'de yaşanan sağanak nedeniyle, Uzunköprü ilçesinde yaşanan selden dolayı Kırkkavak Deresi taşmış ve merkezde de bu durumun yansımaları sıkıntıya sebep olmuştu. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Sağanak nedeniyle taşan Kırkkavak Deresi ıslah ediliyor

Şehir merkezinin içinden geçen kısmı da dahil olmak üzere Kırkkavak Deresi'nin komple ıslah edilmesi teklifinde bulunduklarını söyleyen İba, Projenin 2022 yatırım programına alınmasının takipçisi olacaklarını müjdeledi.

DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından fizibilite çalışmaları yapıldığını söyleyen İba, 'İnşallah ıslah çalışmaları yapıldıktan sonra artık derede taşma söz konusu olmayacak' dedi.

Filiz Uçan