Danışma ofisinde, hem vatandaşlar hem esnaf bilgilendirilecek

Edirne'de Sokak Sağlıklaştırma Projesi çerçevesinde kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'ndeki çalışmalar aralıksız olarak devam ederken, vatandaşları ve esnafı bilgilendirmek amacıyla kurulan danışma ofisinin de önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.

TAKİP ET

Kentin kalbi niteliğinde olan ve binlerce turist ağırlayan Saraçlar Caddesi'nin modern bir görünüme kavuşması ve cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Çalışmalar aralıksız olarak devam ederken vatandaşları ve esnafı proje hakkında bilgilendirmek amacıyla danışma ofisi kuruluyor.

Önümüzdeki günlerde açılması planlanan ofiste, işyeri sahiplerine ve vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi verilecek.

Edirne Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Saraçlar Caddesi'ndeki restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Valimiz Yunus Sezer de incelemelerde bulundu. Projenin tanıtılması amacıyla bir danışma ofisi kuruluyor. Projeye uygun olmayan tabela, klima, tente gibi eklemeler sökülerek, caddenin restorasyon projesine uygun şekilde yeniden inşa edilmesi için çalışmalar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Saraçlar Caddesi'nin yenilenmesiyle birlikte, cadde üzerinde sosyal alanlar da artırılacak. Modern altyapı ile birlikte yürüyüş yolları, oturma alanları ve estetik düzenlemeler, hem şehir içi trafiği hem de yaya geçişlerini daha konforlu hale getirecek. Bu yeniliklerin, Edirne'nin sosyal yaşamına da olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Saraçlar Caddesi hem tarihî, hem de modern bir cazibe merkezi haline getirecek.

KUMRU ÖNGÜN