ÇYDD üniversiteli öğrencilere burs verecek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, üniversiteli öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Burs başvurularının 20 Eylül'de başlayacağını duyuran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, 'Öğrencilerden burs karşılığı olarak başarı istiyoruz.' Dedi.

TAKİP ET

'Yeni bir döneme başlıyoruz'

Yeni bir döneme başladıklarını dile getiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, 'Bütün çalışmalarımızı çevrimiçi yürütmeye çalışıyoruz. Umuyoruz ki bunda sonraki çalışmalarımızı yüz yüze yapmaya çalışacağız. Biz artık kendimizi eğitim ve görev derneği olarak da tanıtmak istiyoruz.' Şeklinde konuştu.

'Öğrencilerden karşılık olarak başarı istiyoruz'

Burs başvurularının 20 Eylül'de başlayıp 1 Ekim tarihine kadar süreceğini aktaran Yılmaz, 'Kayıt yenileme 1-7 Eylül tarihleri arasında başladı. 4 Ekime kadar sürecek. Başvurudan sonra öğrencilerle görüşmeler olacak. Öğrenci Burslarının Bağlanması -23 Ekim- 28 Kasım 2021, Yeni Dönem Burs Ödemelerinin Başlaması-29 Kasım 2021, Burs verenlere Öğrenci Raporlaması-15 Kasım-15 Aralık, Kayıt Yenileme İptaller-30 Kasım-30 Aralık, Ara dönem karne ve transkriptlerin İstenmesi-26 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Çok sayıda öğrenci başvuruyor. Ama ne yazık ki bazılarını elemek zorunda kalıyoruz. Gücümüzün yettiği oranda ayda 320 lira 10 ay üzerinden üniversite öğrencilerine burs vermeye çalışacağız. Lise öğrencilerinde 200 dolayında bir burs verilecek. Öğrencilere karşılıksız burs veriyoruz diyoruz ama aslında karşılıksız değil. Öğrencilerden karşılık olarak başarı istiyoruz. Edirnelilere yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Her zaman doğru öğrenciyi seçiyoruz. Titiz davranarak bursların haklı kişilere ulaşmasına çalışıyoruz.' İfadelerini kullandı.

Burs verilecek öğrencilerden bazı belgeler istediklerini dile getiren Yılmaz, 'Bunlar, Öğrenci Belgesi, Transkript, Adli Sicil Kaydı, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile detaylı/anne ya da baba adına alınabilir), Anne Gelir Belgesi, Baba Gelir Belgesi, Mektup (Kendinizi, hayallerinizi anlatmanızı rica ediyor, sizi yakından tanımak istiyoruz), ÇYDD Kişisel Verileri Koruma Kanunu Gereği Bursiyer Aydınlatma Açık Rıza Metni 'nin imzalanması (Ek olarak gönderilecektir.), Kimlik Belgesi (Ön-Arka), Banka Hesap Bilgisi, (Öğrencinin kendi adına), Fotoğraf (Vesikalık pdf)' dedi.

Yılmaz, Edirne halkına çağrıda bulundu

Edirne halkına kiralar konusunda çağrıda bulunan Yılmaz, 'Ülkemizin son yıllardaki ekonomik durumu herkesçe biliniyor. Ülkemizin her yöresinden Trakya Üniversitesi'ne gelen öğrencilere yardımcı olunması çok değerli bir yardım olacaktır. Öneri olarak kiralanan evlerde kolaylık gösterilmesi, Aile yanına öğrenci alınabilir. Öğrencilere temiz ev eşyası katkısı verilebilir.Her apartman, bir ya da birden fazla öğrencinin bursunu sağlayabilir. Doğrudan Dernek Şubemize burs katkısı yapılabilir.' Diye konuştu.

Kumru Öngün