Cumhuriyet'in 101'nci yılı anısına pedala bastılar

Edirne'de bu yıl 15'ncisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 68 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışa 147 sporcu katıldı.

TAKİP ET

Bu yıl 15'ncisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı Merkez Binevler-Hacıkuşlar Durağından start aldı. Yüksek tempoyla başlayan yarış 76 kilometrelik parkurun tamamlanmasıyla sona erdi. 44 büyük erkek, 95 master ve 8 kadın olmak üzere 147 sporcu 101. yıl anısına pedala bastı.

CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER…

Edirne'de 15'inci kez Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı gerçekleştirildi. Yarışlarda Sakarya Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Burak Abay, 1 saat 42 dakikalık derecesiyle hem erkekler hem de genel klasmanda şampiyon olurken, Master erkeklerde Gökhan Uzuntaş, kadınlar kategorisinde ise Aylin Yüce birinci oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlu olmasını dileyen Abay, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür yarışların devamının olmasını istediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turundan sonra Türkiye'de en uzun soluklu ve özel yarış olarak Edirne'deki organizasyona katıldığını belirten Abay, 147 sporcunun yarışta ter döktüğünü ifade etti.

Yarışlara katılan sporculara teşekkür eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna,"Nice Cumhuriyet kupası yarışları yapmayı diliyoruz. Biz sporcularımızı ağırlamaktan onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sporcularımız aileleri ile birlikte geliyorlar. Burada yemek yiyip alışveriş yaparak kent turizmine de katkı sağlıyorlar" dedi.

Genel klasmanda yarışı 2'nci tamamlayan Gökhan Uzuntaş 3 kişilik kaçış grubuyla yarışı tamamladıklarını iletti.

Organizasyona her yıl düzenli olarak katılmaya çalıştığını söyleyen Uzuntaş, “Çok güzel bir organizasyon. Ödülleriyle, kupasıyla ve madalyasıyla Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir şampiyona” dedi.

Yarışmaya İstanbul'dan katılan ve kadınlar kategorisinde birinci olan Aylin Yüce ise, organizasyonu çok beğendiğini ve bu yıl ikinci kez katılım sağladığını aktardı. Parkurun mükemmel olduğunu belirten Yüce, Cumhuriyet'in 101. yılı anısına düzenlenen bu yarışlarda birinci gelmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Edirne Bisiklet Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt yarışın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Yarışın sorunsuz şekilde tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Kurt, halkın da desteklerini beklediklerini vurguladı.

Genel klasman birincisine Cumhuriyet altını verildiğini belirten Kurt, kadınlar, büyük erkekler, master erkekler kategorilerinin birincilerine yarım, ikincilerine çeyrek, üçüncülerine ise gram altın takdim edildiğini söyledi.

Dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları düzenlenen törenle verildi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ