Cuma Pazarı yoğunluğu soğuk havada da devam etti

Edirne'de adı kurulduğu günle anılan Cuma Pazarı, soğuk hava şartlarına rağmen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisinden mahrum kalmadı. Özellikle kışlık alışveriş için gelen vatandaşlar, hem giyim hem de gıda ihtiyaçlarını pazarda giderdiler.

TAKİP ET

Yerli ve yabancı birçok vatandaş pazara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını açıp müşterilerini beklemeye başlayan esnafın yüzü oluşan kalabalıkla güldü. Kazak, mont, bot, hırka, çorap ve ayakkabı gibi kışlık ürünler tezgâhtaki yerini aldı. Vatandaşlar ise uygun fiyatla ürün alabilmek için tezgâhları dolaştı.

Kışlık sebze ve meyvelerin de tezgâhlardaki yerini almasıyla birlikte pazar, mevsim geçişini de gözler önüne serdi. Hurma, nar ve ıspanak gibi ürünler tezgâhları süslerken, hem Edirne halkı hem de komşu ülkelerden gelen turistler, meyve ve sebzelere büyük ilgi gösterdi. Hurma, yerli ıspanak ve narın kilosu 50 ve pırasanın demeti 20 liradan satışa sunuldu.

Özellikle kışlık kıyafetler, yünlü giysiler ve sebze-meyve tezgâhları en çok tercih edilenler arasında yer aldı. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ