Çömlekköy Barajı müjdesi çiftçinin yüzünü güldürdü

2022 yatırım programına alınan 56 bin 500 dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak ve taşkınların önüne geçilecek Çömlekköy Barajı ve Sulama Projesi üreticilerin yüzünü güldürdü. Edirne siyasetinin rafta unutulan projeyi sahiplendiğini belirten Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, Çömlekköy Barajı bittiğinde su sorununun ortadan kalkacağını ve bu durumun umut verici olduğunu belirtti.

TAKİP ET



'Edirne Siyaseti bu olayı sahiplendi'
yıllardır beklenen 56 bin 500 dönüm toprağın hayalinin gerçekleşmesi için Ak Parti İl Başkanı Belgin İba'nın sosyal medya hesabından paylaşması ile birlikte en kritik eşik olan 2022 yatırım programına alındığını söyleyen Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, 'Göreve geldiğimiz zaman rafta unutulan bu projeyi Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı ve 11 Köy Muhtarı ile Edirne Kamuoyuna hatırlattık. Edirne Siyaseti bu olayı sahiplendi. İktidarı ve Muhalefeti bize bu süreçte her türlü desteği vermiştir. Üç yıllık sürecin sonunda Ak Parti İl Başkanı Belgin İba'nın sosyal medya hesabından paylaşması ile birlikte en kritik eşik olan 2022 yatırım programına alınmıştır. Süreci hep birlikte takip edeceğiz' dedi.
'Çömlekköy Barajı, tarım turizmine katkı sağlayacaktır'
Çömlekköy Barajı'nın sadece suladığı araziye değil çevresine de büyük katkı sağlayacağını söyleyen Öztürk, 'Bu bölgenin üst tarafı hayvancılıkla geçinmektedir. Sulu tarıma geçildiğinde ikinci ürün alternatiflerinden bazıları mısır ve kaba yem tarımı yapılacaktır. İkinci katkısı bölgenin iklimsel yapısını değiştirerek tarım turizmine katkı sağlayacaktır' dedi.
'Su sorunu tarih olacak'
Edirne'den Enez'e tüm çeltik sahasında baraj bittikten sonra su sorununun tarih olacağını belirten Öztürk, 'Çömlekköy Barajı bittiğinde su sorunu ortadan kalkacaktır. Barajın kapakları açıldığında 4 gün sonra su Enez'e varacaktır. Edirne'den Enez'e tüm çeltik sahasında baraj bittikten sonra su sorunu tarih olacaktır. Barajın bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese çiftçiler adına teşekkür ederim' ifadelerine yer verdi.
Barış Karapaça