Çocuk Müzesi 1 yaşında

Geçen yıl 29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilen Türkiye ve Balkanların en büyük interaktif çocuk müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nin kuruluşunun birinci yılda kutlama programı düzenlendi. Program kapsamında Edirne Belediyesi'nin açtığı yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

TAKİP ET

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nin açılışının birinci yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Müzede gerçekleşen etkinlikte konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Bundan 1 yıl önce dedik ki; Edirne'deki çocuklarımızın laik, bilimsel eğitimle dünyanın nereye geldiğini ve gelişimini hangi noktadan hangi noktaya geldiğini öğrenmesi için bir çocuk müzesi açalım. Bu müzede sadece kendi akranlarıyla değil, komşu ülkelerimizdeki çocuklarla aynı eğitimi alsın istedik çocuklarımız. Çocuklarımız burada dünyanın oluşumundan günümüze Finlandiya eğitim modeliyle ve yaşayarak öğreniyorlar. Biz burada dünyanın hangi evrelerden geçtiğini öğretmek istedik. Türkiye'nin kendi alanında en büyük çocuk müzesi burası. Sürekli yeni ilavelerle günün koşularına uygun hale getireceğiz. Atatürk'ün evlatlarına bu müze Edirne Belediyesi'nin armağanıdır' dedi.

Daha sonra etkinlikte Edirne Belediyesi'nin açtığı 'Atatürk'ün çocukları Cumhuriyeti resmediyor' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.