Cingöz'den yerel esnafa destek çağrısı

Teknolojinin gelişmesi ve vatandaşların alışverişlerini çoğunlukla internetten yapması yerel esnafın işlerine de olumsuz etkiledi. Yerel esnaftan alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Cingöz, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

TAKİP ET

Yerel esnafı desteklemenin kent ekonomisine katkısına ve toplumsal dayanışmanın önemine değinen Cingöz, halkı alışverişlerini yerel esnaftan yapma çağrısına bulundu.

'Gün dayanışma ve yerel esnafa sahip çıkma günüdür' diyen Cingöz, vatandaşların alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarının kentin ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını aktardı.

Edirne'de yerel esnaftan alışveriş yapmanın hem kent ekonomisine hem de yeni istihdam sahalarının oluşmasında büyük öneme sahip olduğunu aktaran, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kemal Cingöz'den, yerel esnafa destek çağrısı geldi. Cingöz, kurumsal firmaların değil de şehrinin değeri olan yerel esnafların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Cingöz, “Yerel esnaftan alışveriş yaparsanız, paranız ilimiz ekonomisinde kalır, yeni yerel iş alanları yaratmış olursunuz” dedi.

Edirne'de esnaflık kültürünün çok köklü ve yerel esnafın mahalle kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Cingöz, “Kimi zaman evimizin anahtarını, kimi zaman mahallemizin en önemli değerlerinden olan esnaflarımıza sahip çıkmak, esnaflık kültürünü de ayakta tutmamıza yardımcı olacaktır” Dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar