Çınarkök'ün Hayali, Somali

Edirne'de kaynakçılık ve tarım makinaları tamirinde oğlu ve torunu ile birlikte çalışan 71 yaşındaki Arif Çınarkök, 3 kuşaktır devam eden mesleğini başarı ile sürdürüyor. Çınarkök Ailesi'nin Edirne Sanayi Sitesi ürettiği tarım makineleri Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına ihraç ediliyor.

TAKİP ET

Dede mesleğini büyük bir aşkla devam ettiren Çınarkök, oğlu ve torunu ile birlikte yaptığı başarılı çalışmalar sonucu kendi atölyelerinde ürettikleri makineleri Afrika ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihraç ediyor.

“AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNE İHRACAT YAPIYORUZ”

Trakya'nın tek saman balya makinesini üreten baba-oğul, Yunanistan ve Afrika başta olmak üzere birçok ülkeye makine ihraç ediyor. Gece gündüz demeden üretmeye devam eden Çınarkök ailesi, fabrika ortamına taşımayı hedefledikleri işlerinde, istihdama katkı sağlamak istiyor.

“TAMİRLE BAŞLADIKLARI İŞTE MAKİNE ÜRETMEYE BAŞLADILAR”

Edirne'nin Tayakadın Köyü'nde kaynakçılık atölyesi açan işletmenin kurucusu 71 yaşındaki Arif Çınarkök, balya makinası tamiriyle başladığını, sanayi sitesinde açtığı işyerini oğlu ve torununa devretti. Kaynak ve tamirle başlayan Çınarkök ailesi, işlerin ilerlemesinin ardından kendi ürettikleri makinaları Avrupa'nın birçok ülkesine ihraç etmeye başladı.

Balya makinası tamiri ile başladığını işler açılınca yeni sanayide bir atölye tuttuğunu söyleyen Arif Çınarkök, “Yeni atölyeye geçince oğlum da bana yardıma geldi. 2010 yılında işlerimi tamamen oğluma devrettim. Oğlum diğer imalat makinalarını aldı. Torunum makine mühendisi olarak yetişti ve işin ağırlığını o aldı.” Şeklinde konuştu.

Oğlu ve torunuyla gurur duyduğunu dile getiren Çınarkök, “ yaptığım işle, oğlum ve torunumla gurur duyuyorum. Artık işi birlikte yönetiyorlar.” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN