Çifte vatandaşlara sandığa gitme çağrısı

Bulgaristan'da 27 Ekim Pazar Günü gerçekleştirilecek Parlamento (Milletvekili) seçimleri için Türkiye'de ikamet eden çifte vatandaşlar için sandık kurulacak. Edirne'de 3 sandık kurulacağını söyleyen Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, çifte vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulundu.

TAKİP ET

Bulgaristan'da 27 Ekim Pazar günü erken genel seçim yapılacak. Seçimler için Türkiye'de toplam 168 Edirne'de ise 3 sandık kurulacak. Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar için Keşan'da 1, Edirne merkezde 2 olmak üzere toplam 3 sandık kurulacak. Edirne'deki sandıklardan birisi Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğunda, diğeri Göçmen Evleri'nin olduğu muhitteki 75. Yıl İlköğretim Okulunda, Keşan ilçesindeki ise Keşan Lisesi'nde kurulacak.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, çifte vatandaşlara ve Bulgaristan'da yaşayan Türklere sandığa gitme çağrısında bulundu.

Çifte vatandaşların ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşların daha güzel günler yaşamaları için birlik olunmasını ve birlikte hareket etmelerini ümit ettiklerini belirten Güneş, Bulgaristan'da son yıllarda siyasi istikrarsızlığın yaşandığına değindi.

Kurulan hükümetlerin kısa süreli olduğunu ve yeniden seçime gidildiğini belirten Güneş,"2021 yılında bu yana seçimler oluyor. Soydaşlarımız ve Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar yine sandık başına gidecekler. Son 3,5 senedir yoğun bir seçim maratonu yaşadık. Ancak bir türlü istikrar sağlanamadı. 27 Ekim Pazar günü tüm vatandaşları sandığa davet ediyorum. Biz çifte vatandaşlarımızın ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın daha güzel günler yaşamaları için birlik olmasını ve birlikte hareket etmelerini ümit ediyoruz" dedi.

"SANDIĞA GİTMEK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Bulgaristan'da Türklerin parlamentoda daha fazla üyeyle temsil edilmesi için seçimlerde oy kullanılmasının önemli olduğunu söyleyen Güneş, "Bulgaristan'da yaşayan Türkler ve çifte vatandaşlarımız için sandığa gitmek önem arz ediyor. Bizlerde bu camianın temsilcileri olarak bunun için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımız 'Biz seçime 9. kez gidiyoruz, birçok seçim atlattık' diyerek yılgınlığa düşmesinler. Çünkü demokratik bir seçim sürecindeyiz. Vatandaşlarımızın sesinin çıkacağı yer parlamentodur. Parlamentoda sesi olmasını isteyenler oylarını kullansınlar. Bu seçimler ilk veya son değil. Soydaşlarımızın birlikte hareket etmesini önemsiyoruz. Türklerin bu seçimlerde birlik içinde olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ