CHP'de eğitim bilinmezi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a 7 ayrı soru yöneltti. Gaytancıoğlu'nun soruları arasında uzaktan eğitim ile ilgili bir soru dikkat çekti. Edirne İl Genel Meclisi'nin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun CHP'li üyesi Önder Cin'in Meclis'te sunduğu raporla Edirne'de uzaktan eğitime ulaşamayan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderildiğini açıklaması rağmen Gaytancıoğlu, Selçuk'a sorduğu soruda birçok öğrencinin uzaktan eğitime ulaşamadığını söyledi.

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İzmir'de meydana gelen depremin ardından CHP heyeti ile deprem bölgesinde katıldığı inceleme ve araştırma çalışmalarının sona ermesiyle Ankara'ya döndü. Gaytancıoğlu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katıldı. Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşülmeye başlandığı toplantıda söz olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Edirne'nin eğitim sorunları ile ilgili 7 ayrı soru sordu. Binasına verilen yıkım kararı nedeniyle kapatılan Gazi İlkokulu'ndan korona virüsü salgınında okulların ve öğrencilerin durumuna, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden kentteki İmam Hatip Liselerine, üniversitelerde kadro verilmeyen akademisyenlerden Edirne Öğretmenevine kadar birçok konuda soru yönelten Gaytancıoğlu, soruları sosyal medya üzerinden paylaştı.

EĞİTİM KARMAŞASI

Gaytancıoğlu, sorularında Edirne İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantılarında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Önder Cin tarafından sunulan ve tepki çeken raporda açıklanan uzaktan eğitim konusunda yapılan çalışmalara da yer verdi. İl Genel Meclisi Üyesi Cin, raporda Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, uzaktan eğitim kapsamında internet erişimi veya TV imkânı bulunmayan öğrencileri tespit ederek bu mağduriyetlerini giderdiğini açıklarken; Gaytancıoğlu'nun, dezavantajlı bölgelerdeki okullarda eğitim gören birçok öğrencinin bilgisayar ve internet ulaşımı olmadığını belirtmesi dikkat çekti.

'EĞİTİME ULAŞAMAYAN BİRÇOK ÖĞRENCİ VAR'

Edirne'de korona virüsü salgını döneminde okullarda ve öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları soran Gaytancıoğlu; 'Okullara pandemi döneminde bile yeterince ödenek gönderilmemesi, bu süreçte ciddi maliyet getiren temizlik malzemesi ve dezenfektan ihtiyacının ne kadarının karşılandığı, ödenek sıkıntısı sebebiyle bu ihtiyaçların giderilmesi için okul müdürlerinin sponsor arayışı içine girmesi konusunda tedbirler alacak mısınız? Uzaktan eğitime maddi olanaksızlıklardan dolayı ulaşamayan dezavantajlı bölgelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerimizin durumu, bu okullarda bilgisayarı ve internet ulaşımı olmayan birçok öğrencinin olması. Bu sorunları çözmek için teknik altyapı, ücretsiz internet, tablet dağıtımı gibi zorunlu çalışmaların gerçekleştirilmesinin gerekliliği yönünde bir çalışmanız olacak mı?' dedi.

GAZİ İLKOKULU'NU SORDU

TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinin başladığını belirten Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ileteceği soruları açıklarken; 'Edirne'de iki mahallenin tek okulu olan ve kapatılan Gazi İlkokulu için bütçe ayrılmaması, bu okulun bulunduğu alana yeni bir okul yapılmasının neden planlanmadığı, mahalledeki ailelerin yaşadığı sıkıntılar konusunda herhangi bir çalışmanız var mı?' ifadelerini kullandı.

ANADOLU LİSESİNİ HATIRLATTI

Gaytancıoğlu, sorularında 2 yıldır İlhami Ertem Anadolu Lisesi ile bir arada eğitime devam eden 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin de son durumunu sorarken; '2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başında güçlendirme çalışması ve tadilatı başlatılan ama henüz bitirilemeyen 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinin durumu, tadilat için alınan ve iptal edilen ihaleler ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması. 2020-2021 eğitim - öğretim yılı başlamasına rağmen bu okulun İlhami Ertem Anadolu Lisesi ile birlikte 2 yıldır aynı binada eğitim görmek zorunda kalmasını ortadan kaldırmak için bir çalışmanız olacak mı?' sözlerine yer verdi.

'ÖĞRETMENEVİNİ NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?'

Sorularında Edirne'deki İmam Hatip Liselerine, akademik kadro bekleyen akademisyenlere ve Edirne Öğretmenevi'ne de yer veren Gaytancıoğlu; 'Edirne'de yeterince ihtiyaç ve talep olmamasına rağmen İmam-hatip okullarına sınırsız bir şekilde yapılan harcamalar yapılıyor. Bir tanesi Kız imam-hatip lisesi olmak üzere 3 tane İmam-hatip lisesinin olmasını nasıl açıklıyorsunuz? Üniversitelere akademik kadro verilmemesi. Akademik yükselmesi gelip de kadro yokluğundan bekleyen akademisyenlerin durumu hakkında bir çalışmanız var mı? Edirne Öğretmenevini yeniden yapacağız diye yıktınız, ne zaman yapacaksınız?' diye konuştu.

RAPOR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

CHP'li İl Genel Meclisi Süloğlu Üyesi Önder Cin tarafından sunulan ve Edirne'de televizyon, bilgisayar ve interneti olmayan ailelerin tespit edildiği ve öğrencilerin mağduriyetinin giderildiği belirtilen rapora CHP'li İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş de destek vermişti. Raporun açıklanmasının ardından Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şubesi ise rapora tepki göstermişti. Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, İl Genel Meclisi'nde sunulan raporun, Edirne'deki siyasetçilerin eğitim konularından habersizliğinin göstergesi olduğunu söylemişti.