Çeltik randıman oranları ölçülebilecek

Çeltik üreticilerini sevdirecek gelişme yaşandı. Uzunköprü Ziraat Odası, çeltik randıman oranlarını ölçme imkânı sunan yeni bir randıman makinesi satın aldı.

TAKİP ET

Demirtaş Mahallesi'ndeki un fabrikası tesislerinde hizmete sunulan makine ücretsiz oalrak üreticilere hizmet verecek.

Uzunköprü ilçesinde çeltik hasadının devam ettiği bu dönemde, çiftçiler ayrı yerlerde verdikleri numunelerden farklı randıman sonuçları aldıklarını belirterek, ürünlerinin gerçek değerinin doğru belirlenememesi endişeni taşıyorlardı.

Çiftçilerin, fabrikaların randıman ölçümlerinde bir standart oluşturulması gerektiğini savunuyor ve ürünlerinin de ona göre bir fiyatla satılması için bu konuda netlik talep ediyorlardı.

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, bu talep üzerine harekete geçtiklerini belirterek, “Edirne'den Enez'e kadar randıman ölçümlerinde farklılık olduğuna yönelik şikâyetler alıyorduk. Biz de bu talebi yerine getirmek için harekete geçtik. Demirtaş Mahallesi'nde bulunan tesisimizde ücretsiz randıman ölçme hizmeti sunmaya başladık.” Sözlerini kullandı.

Yeni hizmet ile çiftçiler, ürünlerinin randımanını daha doğru bir şekilde öğrenerek, satış ve depolama öncesinde bilinçli kararlar alabilecek.

Ziraat Odasının üreticilere her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirten Kayalı, ayrıç un fabrikalarına bir güvenlik görevlisi istihdam ettiklerini ve çeltik üreticilerinin bu hizmetten memnun olduklarını ifade etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ