Bu Yazın Saç Trendleri Neler?

Yazın gelmesiyle birlikte imaj değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar kuaförlere akın etti. Yeni saç akımlarına ayak uydurmaya çalışan vatandaşlar kendilerine uygun saç rengi ve saç modeli arayışlarını sürdürüyor. Konuya ilişkin değerlendirme yapan bayan kuaförü Ali Porsuk bu yılın trendinin doğal ve sade görünümlü saçlar olduğunu söyledi.

TAKİP ET

Kuaförlerde yaz yoğunluğu yaşanıyor. Her müşterinin dükkanından yüzünde gülümsemeyle ayrılmasını isteyen kuaförler ise kişiselleştirilmiş bir hizmet sunuyor.

40 yıldır kuaförlük mesleğini icra eden Ali Porsuk yazın saçların nasıl güneşten ve denizden korunması gerektiği hakkında uyarılarda bulundu. Ayrıca güncel saç trendleri hakkında da bilgi veren porsuk bu yılın modasının doğal renkler ve koyu saçlar olduğunu ekledi.

Edirne'de Sabuni Mahallesi Çilingirler Çarşısı'nda açtığı iş yerinde hizmet veren Porsuk, "Saç kaynağı,makyaj ,saç boyama gibi tüm hizmetlerimiz mevcut.Eskiden çok daha gösterişli modeller özellikle gelinlerimiz tarafından tercih ediliyordu. Artık gelinler abartılı topuzları tercih etmiyor. Ancak günümüzde daha salık ve sade saçlar tercih ediliyor. Kesim modellerinde ise daha kişiselleştirilmiş modeller tercih ediliyor. Kişinin yüz hattı,yanakları veya alın genişliği gibi yüz özellikleri belirleyici etkenlerden oluyor. Renklerde ise genellikle bakır ve kahve tonları bu yıl daha çok tercih ediliyor" ifadelerine yer verdi.

Yazın saç açma ve boyama işlemlerinin dışında havuzda ve denizde bonesiz vakit geçirmenin de saçları yıprattığını söyleyen Porsuk, saça zeytinyağı sürülmesinin hasarı azalttığına değindi.

SAÇLAR KADAR MAKYAJ VE CİLT BAKIMI DA ÖNEMLİ

Yazın sadece saçların değil yanlış makyajla cildin de yıprandığını belirten Güzellik Uzmanı İlhame Porsuk ise yaz mevsiminde doğru makyajın nasıl olması gerektiğine dair bilgiler verdi.

Yurtdışında aldığı eğitimlerle birlikte 18 yıldır Güzellik Uzmanı mesleğini icra eden İlhame Porsuk yazın makyajın yüzde kalıcı olması için yapılması gerekenler hakkında detayları aktardı.

Yaz mevsiminde makyaj yapmayı tavsiye etmeyen Porsuk makyaj yapılması gereken durumlarda ise cildi makyaja hazırlamadan makyaja başlanmaması gerektiğini belirtti. Makyaj bazı cildi korumasının yanı sıra makyajın kalıcılığını arttırsa da yeterli olmuyor. Makyajın ciltte kalıcılığını arttırmak için son olarak makyaj sabitleyici sprey sıkılması gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında cildi güneşten korumak için güneş kreminin önemini belirten Porsuk, her güneş kreminin makyaj bazı yerine geçemeyeceğini belirtti. Güneş kremleri hakkında "Fakat her güneş kreminin üstüne makyaj yapılamaz. Bazı güneş kremleri ciltteki yağı kusturabiliyor bazıları ise makyaj altında soyulma yapabiliyor. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var" ifadelerine değindi.

Makyajın cilt için hali hazırda sağlıklı bir uygulama olmadığını belirten Porsuk, pazardan alınan makyaj ürünlerinin içerisindeki kanserojen maddelerin ciltte kızarıklık, tahriş, yara ve sivilce yapabileceği konusunda uyardı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN