Bitcoin makinesine dava

Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir otomobilde 'Bitcoin' üretiminde kullanılan 6 adet cihaz ve güç kaynağı ele geçirildi. Olayla ilgili sürücü ve araçta yolcu olarak bulunan bir kişi hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı.

TAKİP ET
Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir otomobil, gelen ihbar üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince arandı. Yapılan aramada ekipler, araçta 6 adet 'Bitcoin' olarak bilinen kripto para yapımında kullanılan cihaz ve buldu. Olayla ilgili Gürcistan uyruklu araç sürücüsü T. T. ile araçta bulunan Azerbaycan vatandaşı D. P. hakkında soruşturma başlatıldı.
Ele geçirilen 6 adet cihaza ve güç kaynağına da el konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından T. T. ve D. P. hakkında 'Eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak' suçundan iddianame hazırlandı. İddianame gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. T. T. ve D. P.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanılacak.