Bir varmış! Bir yokmuş!

Edirne Belediyesi, Elektrik Fabrikası'nı restore ederek taşıdığı nikah salonunu yeniden ana binaya taşıdı. Nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanan binanın bahçesinde İslam mezarlığı olduğu gerekçesiyle bina tartışma konusu haline gelmişti. Binanın tabelasındaki 'nikah salonu' bölümü siyah bir brandayla kapatıldı.

TAKİP ET

Edirne Belediyesi bazı çevrelerce, Muhammed bin Kutbüddin-i İzniki'nin mezarının da aralarında bulunduğu İslam mezarlığı üzerine kurulduğu ileri sürülen 'elektrik fabrikası' binasını restore ettikten sonra taşıdığı nikah salonunu yeniden belediye ana binasına taşıdı. Kısa bir süre önce yeni nikah salonundaki nikah törenlerine son veren belediye, nikah hizmetlerini eski nikah salonunda veriyor. Edirne Belediyesi son olarak binanın tabelasındaki 'Edirne Belediyesi Başkanlığı Kültür Merkezi ve Nikah Salonu' tabelasının 'nikah salonu' bölümü siyah bir brandayla kapatıldı. Edirne Belediyesi'nden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Edirne'de vefat etti

Mezarı Edirne'de olduğu iddia edilen ve İslam alimi Kutbüddin-i İzniki'nin oğlu olan, İznik'te doğan Muhammed bin Kutbüddin-i İzniki'nin doğum tarihi bilinmiyor. Molla Fenari'den din ve fen ilimleri dersleri alan İzniki'nin 1480 yılında Edirne'de vefat ettiği biliniyor. İzniki'nin mezarının da bulunduğu belirtilen mezarlığa İtalyanlar tarafından yapılan elektrik santralinin halk arasında 'Elektrik Fabrikası' olarak anılıyor. Bir süre belediye otobüs garajı ve tamir atölyesi olarak kullanılan bina daha sonra atıl kalmıştı. CHP'den Recep Gürkan'ın belediye başkanı seçilmesinin ardından bina restore edilerek kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullanılmaya başlandı. İzniki'nin mezarının da bulunduğu ilk İslam mezarlığı üzerine yapıldığı iddia edilen binanın nikah salonuna dönüştürülmesi tepkilere neden olmuştu.