Başpehlivana tava ciğeri ikramı

662. ve 663'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'e Edirne'nin en meşhur lezzeti tava ciğeri ikram edildi. 

TAKİP ET

Edirne'nin Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak Edirne turizm elçisi ve tava ciğeri esnafı rahmetli Bahri Dinar'ın başlattığı geleneği deva ettirdiğini belirtti. Final güreşinde rakibi Mustafa Taş'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek'e üçüncü kez şampiyon olması için Bahri Dinar'ın “Edirne ciğerini yiyen şampiyon olur” ritüelini yerine getirdiklerini dile getirdi.

Zeybek'e 664'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olabilmesi için doping olarak Edirne tava ciğeri yedirdiklerini belirten İmrak, “662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Yusuf Can Zeybek başpehlivan olmuştu. Bu yıl başpehlivanlığı bırakmadı. Geçtiğimiz yıl derneğimizin başkanı rahmetli Bahri Dinar'ın yaptığı bir ritüel vardı. O ritüelde Edirne ciğerini yiyen şampiyon olurdu. Biz de Bahri Bey'in yaptığı dopingden sonra bu ritüeli devam ettirmek istedik. Üçüncü kez şampiyon olması için tekrar ciğer dopingi verdik. İnşallah önümüzdeki yıl üçüncü şampiyonluğu da alarak ebedi altın kemerin sahibi olur. Bu artık bir gelenek oldu” Dedi.

Edirne'nin tanıtılmasına katlı sağlamak için çabaladıklarına değinen İmrak, şehrin meşhur lezzeti tava ciğerinin ününü duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Kırkpınar yağlı güreşleri boyunca pehlivanların ve Edirne'ye gelen taraftarların tava ciğerine ilgilerinin yoğun olduğunu söyleyen İmrak “1-7 Temmuz tarihleri arasında 1 hafta boyunca Kırkpınar için güreşçilerin yanında gelen misafirlerimiz tava ciğerin tadına baktılar ve beğendiler. Hepsine teşekkür ederiz" Sözlerine değindi.

Tava ciğerini yiyen Başpehlivan Yusuf Can Zeybek İmrak'a teşekkürlerini sunduktan sonra Selimiye Meydanında Fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekiminin ardından antrenörleri ile başpehlivanlar Osman Aynur ve Mustafa Batu ile birlikte Antalya'ya dönmek üzere yola çıktı.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ