Başkan İba, dev projede yarıya gelindiğini duyurdu

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Halkalı''Kapıkule hızlı tren hattı çalışmalarını inceledi. Toplam uzunluğu 229 kilometre olan projenin yaklaşık yüzde 50'sinin tamamlanmış olduğunu belirten Başkan İba, proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresinin 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresinin 6.5 saatten 2.5 saate düşeceğini söyledi.

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımına başlanan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Başkan İba, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Hızlı Tren Projesinin Çerkezköy-Kapıkule hattı şantiyesini gezerek, yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

'Hızlı Tren Projesinin yüzde 50'si tamamlandı'

Halkalı- Kapıkule Hızlı Tren şantiyesini yerinde incelediklerini dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, toplam uzunluğu 229 kilometre olan projenin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kısmının yaklaşık yüzde 50'sinin tamamlanmış durumda olduğunu söyledi.

'Proje tamamlandığında seyahat süresi 4 saatten 1.5 saate düşecek'

Proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresinin 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresinin 6.5 saatten 2.5 saate düşeceğini ifade eden Başkan İba, tamamen çevre dostu olarak devam eden projede ilk günden itibaren doğal yaşama saygı duyularak canlılara zarar vermeden çalışma yapıldığını belirtti.

'Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak'

Hızlı Tren Projesinin Avrupa'yı Asya'ya bağlayan konumu nedeniyle, ticaretin odak noktası olacak, sadece Edirne'ye değil Türkiye'ye de katma değer sağlayacak ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi de destekleyeceğini aktaran İba, 'Edirne'yi turizmin ve ekonominin merkezi yapma yolunda önemli bir adım olan projemiz boyunca desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Edirnemize yapılan bu yatırımın tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak.' Dedi.

Haziran 2019 yılında yapım çalışmalarına başlanan Halkalı Kapıkule hızlı tren çalışmasının 2023 yılı içinde tamamlanması planlanıyor. Proje ile birlikte Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri hızlı tren ağına bağlanacak.

Barış Karapaça