BAŞKAN İBA'DAN GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ MÜJDESİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş'un onayıyla Havsa Gümrük Müdürlüğü'nün kurulacağının müjdesini verdi.

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Havsa Gümrük Müdürlüğü projesine onay verdi. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sosyal medya hesabı üzerinden Havsa'ya Gümrük Müdürlüğü kurulacağının müjdesini verdi.

Edirne ve Trakya Bölgesi için çok önemli bir gelişmeyi duyurmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Başkan İba, 'Havsa Gümrük Müdürlüğü'nün kurulacağının sözünü vermiştik. Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muş'un olurlarıyla, Havsa Gümrük Müdürlüğümüzün kuruluşu onaylanmış bulunuyor. Hayırlı, uğurlu olsun' dedi.

Projenin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. İba'nın paylaştığı söz konusu belgede ise şu ifadelere yer veriliyor; 'Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğüne alternatif olarak Edirne il sınırları içerisinde ithalat ve ihracat işlemlerinin yapılabileceği bir iç gümrük müdürlüğü kurulup kurulamayacağı ile ilgili olarak saha çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saha çalışmaları sonucunda; Edirne ili Havsa ilçesinin, Kapıkule Gümrük Kapısına 51 km mesafede olduğu ve Avrupa'ya olan dış ticaretimizin gerçekleştirildiği en büyük gümrük kapısı olan Kapıkule Gümrük Kapısı yol güzergahı üzerinde gümrük kapısına varış öncesinde '˜son durak' niteliğinde önemli bir yer olduğu, ayrıca İstanbul, Çanakkale ve Kırklareli ulaşım yollarının da kavşak noktasında bulunduğu, Havsa'da kurulacak bir gümrük müdürlüğünün Kırklareli iline de hizmet verebileceği, söz konusu gümrük müdürlüğünün 1915 Çanakkale Köprüsü, Malkara-Çanakkale Otoyolu ile İpsala, Keşan ve Uzunköprü'de kurulma çalışmaları devam eden organize sanayi bölgelerinin de Avrupa'ya uzanan ulaşım güzergahı üzerinde stratejik bir konumda olacağı tespit edilmiştir. Bu bilgiler çerçevesinde, Edirne ilinin artan dış ticaret hacmi ve söz konusu dış ticaret hacminin arttırılmasına katkı sağlayacak devam etmekte olan çalışmalar, Havsa ilçesinin lojistik konumu, Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğünün faaliyet gösterdiği alandaki mevcut altyapı eksiklikleri ve Yüksek Hızlı Tren projesi nedeniyle Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğünün kara yoluyla yük taşınmasına yönelik hizmetlerinin önümüzdeki dönemde kesintiye uğrayabilme ihtimali hususları dikkate alındığında, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 465'inci maddesi ile 509'uncu maddesinin üçüncü fıkrasının ( c ) bendi uyarınca, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek '˜Havsa Gümrük Müdürlüğü' adı ile bir gümrük müdürlüğü kurulmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir.'

Barış Karapaça