Cübbeyi giyip ruhsatını aldı

Edirne Barosu'na yeni bir avukat katıldı. Edirneli Hazal Yaman stajyerliğini başarı ile tamamlamasının ardından baroda gerçekleşen yemin tören ile cübbe giyip ruhsatını aldı.

TAKİP ET

Edirne Barosu'nun yeni avukatı yemin edip cübbe giyerek görevine başladı. Avukat Altan Yavuz'un yanında stajını tamamlayan Hazal Yaman için Edirne Barosu'nda yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, avukatların hakkı bulup, tescil ettirenler olduğunu belirtti. Avukatlar yoksa vatandaşların hakkını arayamayacağını dile getiren Karakoç, “Yakın coğrafyamızda Orta Doğu'da İsrail zulmü altında soykırım uğrayan mazlum Filistin halkının da, Diyarbakır'da kanımızı donduran Narin kızımızın da, Malkara'da vicdanlara sığmayan Sıla evladımızın da hakkını, hukukunu koruyanlarız. Ulu önder, eşsiz lider, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde de vurguladığı üzere, ‘Herhalde âlemde bir hak vardır ve hak tüm kuvvetlerin üstündedir.' İşte bu yüzdendir ki dünyanın siyasal tarihinin hangi sayfasına bakarsanız bakın, nerede ezilen bir sınıf mücadelesi, nerede bir adalet arayışı, nerede bir hak kavramı üzerinde birleşmiş bir topluluk varsa o topluluğun da, o devrimin de başat öncülüğünü, liderliğini biz avukatlar yapmışızdır. Çünkü eğer avukatlar yoksa yurttaşlar hak arama hürriyetlerini olması gerektiği etkinlikte maalesef kullanamıyorlar.” Dedi. Karakoç, konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek noktaladı.

YEMİN EDİP CÜBBESİNİ GİYDİ

Karakoç, yaptığı konuşmanın ardından genç Avukat Hazal Yaman'a meslek yeminini ettirdi. Ardından yanında stajını tamamladığı Av. Altan Yavuz ve Karakoç, Yaman'a cübbesini giydirip meslek ruhsatını verdi.

Törende konuşan çiçeği burnunda Avukat Hazal Yaman, kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Yaman, “Öncelikle bugün, kendimi keşfetmemi ve özsaygımı kazanmamı sağlayan, edinmiş olduğum etik ve ahlaki değerleri bana kazandıran, her hatamda yanımda olup beni hiçbir koşulda yalnız bırakmayan aileme huzurlarınızda teşekkür ederim. Avukatlık stajımı yanında yaptığım meslek büyüğüm, abim Av. Altan Yavuz'a stajım boyunca bana öğrettikleri, meslek hayatımdaki bu uzun yolda ilk adımlarımı atarken yanımda olduğu ve yolumu bilgisiyle, varlığıyla ve en önemlisi sabrıyla aydınlattığı için teşekkür ederim. Avukatlık stajımı yaptığım sırada tanıştığım ve bu süreçte yanımda olan Av. Barış Ateş'e, Av. Ahmet Atay'a, Av. Ayşenur Çalışkanlar Aşılıoğlu'na ve Av. Harun Gürel'e teşekkür ederim. Şu anda da beraber çalıştığım abim Av. Âdem Eray Kozan'a da her zaman destekçim olduğu için teşekkür ederim. Avukatlık stajım süresince göstermiş oldukları ilgi ve alaka için başta baro başkanımız Av. Gökhan Karakoç olmak üzere sayın yönetim kurulu üyelerimize ve baro personelimize teşekkür ederim.” Dedi.

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman'ın kızı olan Hazal Yaman'ın yemin törenine Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, baro yönetim kurulu üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve Yaman'ın yakınları katıldı. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ