Balya İşçilerinin Zorlu Mesaisi: 38 Derece Sıcaklıkta Çalışmak

Edirne'de buğday hasadının ardından balya işçileri, sıcak hava koşullarında zorlu bir mesaiye başladı. Buğday tarlalarında kalan saplar, 25 kilogramlık balyalara dönüştürülürken işçiler, 38 derecelik sıcaklıkla mücadele ederek çalışmalarını sürdürüyor.

TAKİP ET

Buğday hasadının tamamlanmasının ardından, tarlalarda kalan saplar traktöre bağlı balya makineleri yardımıyla 25 kilogramlık saman balyalarına dönüştürülüyor.

İşçiler, termometrelerin 38 dereceyi gösterdiği kentte, sıcağa rağmen çalışmalarına devam ediyor. Başlarına tülbent takarak güneşin etkilerinden korunmaya çalışan işçiler, her bir balya taşıması için 10 lira kazanarak günde ortalama 2 bin 500 lira gelir elde ediyor.

İşçilerden Tolga Kurudağ, "Günde toplamda 5 bin balya taşıyoruz ve bu oldukça zorlu bir iş." dedi. Mesaileri sabah 06.00'dan gece yarısına kadar süren Kurudağ, bu çalışma sayesinde kış aylarını rahatlıkla geçirebildiklerini ve iyi bir kazanç elde ettiklerini belirtti. Kış aylarında inşaatlarda çalıştıklarını veya hamallık yaptıklarını da ekledi. Kurudağ, "Allah'ın verdiği bir güç var, sayesinde devam edebiliyoruz." şeklinde konuştu.

İşçilerden Mustafa Bayrak ise artık sıcak havaya alışkın olduklarını ve her yıl bu çalışmalar için geldiklerini ifade etti. Bayrak, "Bu sıcaklık her zaman oluyor. Balyaları bağlamazsak, hayvanlarımızı besleyemeyiz. Zor oluyor ama katlanıyoruz. Hem bağlamak hem de taşımak zorlu bir iş." diye konuştu.

Sıcak havada çalışmanın kolay olmadığını dile getiren Mehmet Dönmez ise, "Hava çok sıcak ve çalışmak zor. Yaklaşık 3 bin balya var ve gerçekten zorlu bir süreç. Güneş yakıyor, para kazanmak kolay değil. Hazır para yiyenler gelsin, burada bizim yaşadıklarımızı görsünler. Zorunda olduğumuz için hayvanlarımızı beslemek için bu işi yapıyoruz. Bağlama, biçme ve taşıma masrafları bize oldukça maliyetli geliyor." şeklinde konuştu.

Edirne'de buğday hasadının ardından balya işçilerinin 38 derece sıcaklıkta zorlu mesaisi devam ediyor. Sıcak havada verdikleri emek, hayvanların beslenmesine katkı sağlarken, işçiler de bu zorlu çalışmalar karşılığında gelir elde etmeye çalışıyor.