Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Denizlerde 15 Nisan'da sonlanan av sezonu, 1 Eylül'de yeniden başlayacak. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala hazırlık yapmaya başlayan balıkçılar, yeni sezonu iple çekiyor. Edirne'deki Balık Pazarı'nda esnaflık yapan Yusuf Çimen, bu yıl palamut bolluğu yaşanmasını beklediklerini aktardı.

TAKİP ET

Denizlerde 15 Nisan günü sona eren av sezonu 1 Eylül itibariyle yeniden başlayacak. Av sezonunun başlamasına günler kala hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, iyi bir başlangıç yapmayı umut ediyor.

1 Eylül itibariyle “Vira Bismillah” diyerek sezona başlayacak olan balıkçılar, ağlarını denize bırakacak.

Sezonun sona ermesiyle birlikte ağlarda onarım çalışmaları yapan balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. Edirne'de Balık Pazarı'nda satış yapan Yusuf Çimen, yeni sezon öncesi temizlik çalışması yaptıklarını ve tezgahları hazırlamaya başladıklarını aktardı.

Bu yıl vatandaşların balığa doyacağını ve iyi bir yıl beklediklerini söyleyen Çimen, “Eylül ayı itibariyle balık satışımız başlayacak. Bu sene balığın bol olacağını tahmin ediyoruz. Balık bol olursa fiyatlarda uygun olur. Vatandaşlar özellikle hamsi ve palamut balığını kaçırmasınlar. İnşallah vatandaşlarımıza ucuz balık yedireceğiz. 1 Eylül gecesi vira bismillah diyerek sezon açılışını yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar