Balıkçılar '˜Vira Bismillah' dedi tezgâhlar şenlendi

Denizlerde 1 Eylül itibari ile başlayan av sezonu sonrası tezgahlar şenlendi. '˜Vira Bismillah' diyen balıkçılar sezonun ilk balıklarını avladı. Avlanan balıklar sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarda yerini aldı.

TAKİP ET

Balıkçılar sezonun başlamasıyla birlikte ilk balıklarını avladı. 1 Eylül'de başlayan denizlerdeki avlanma sezonu öncesi tüm hazırlıklarını gerçekleştiren balıkçılar sabahın erken saatlerinde limanlara yanaşarak avladıkları balıkları Balık Pazarı'nda satışa sundu.

Edirne'de Balık Pazarı Caddesi'nde satış yapan Yusuf Çimen, gece denizlere açılarak '˜Vira Bismillah' dediklerini ve ilk balıkları avladıklarını söyledi.

Günler öncesinden hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Çimen, avlanan ilk balıkların tezgâhlarda müşterilerini beklediği ifade etti.

'Birkaç gün içerisinde balık bolluğu olacak'

Bu sene sezonun açılmasıyla palamut ve hamsi bolluğu yaşanacağını belirten Çimen, 'İlk gün dolayısıyla balıklar az geldi. Birkaç gün içerisinde balık bolluğu olacak. Bundan sonraki günlerde vatandaşlarımıza en taze, en güzel balığı yedireceğiz inşallah. Hamsilerin boyutu avlanmak için gayet uygun. Hamsinin en ideali ufak boylarda olanıdır. Palamut şuanda yavru daha büyümedi. Yavru olması daha güzel çünkü 2 ila 3 ay boyunca palamuttu yiyebileceğiz.' Dedi

Fiyatların ilk gün itibari ile yüksek olduğunu dile getiren Çimen, ilerleyen günlerde yaşanacak bollukla beraber fiyatların düşüşe geçeceğini kaydetti.

Tezgâhtan balık satın alan Necati Demirci, 'Memleketimiz için hayırlı olsun. Sezon başı olduğu için fiyatlar yüksek. İlerleyen günlerde düşer. Palamuttu özlemiştim, ağız tadımız olsun diye aldım.' Dedi.

'Balığı çok özlemiştim'

Balığı çok özlediğini ifade eden Özgen Baş, 'Yurt dışında yaşıyorum. Her yıl Eylül aynın ilk günü Edirne'ye gelip balığımı yerim. Ondan sonra çalıştığım ülkeye dönerim. Sağlığımız için balık çok önemli. Herkese balık yemeyi tavsiye ediyorum. Balığı çok özlemiştim. Dönüş yolcuğuna bu gece itibariyle başlıyorum. Balığımı yemeden gitmek istemedim.' Dedi.

Kumru Öngün