Balık fiyatları düşecek

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgahlarını da olumsuz etkiliyor. Mevsim şartlarına bağlı fiyatların yüksek  olduğunu belirten Balık satıcısı Yusuf Çimen, ilerleyen günlerde havanın soğumasıyla fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi.

TAKİP ET

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balık tezgahlarını da olumsuz etkiledi. Esnaf, havaların soğumasıyla birlikte balık bolluğu yaşanacağını, fiyatların da düşeceğini öngörüyor.

Edirne'de balık fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi, balık severlerin dikkatini çekti. Edirneli İrfan Yılmaz, “İlk zamanlar balık fiyatları güzeldi ama bu aralar fiyatlar yükseldi. Tek şikâyetim hamsinin pahalı olması. Daha önce 200 liraya almıştık, şimdi 300 liraya almak zorundayız. Yine de balık yemeye devam edeceğiz.” dedi.

"Fiyatların düşmesini bekliyoruz"

Edirneli Balıkçı Yusuf Çimen fiyatların yükselmesinin nedenini mevsimsel şartlara bağladı. Hava sıcaklığına bağlı fiyatların yüksek, satışların düşük olduğunu belirten Çimen, "Bu birkaç gün böyle devam eder. Hava düzeldiğinde fiyatlar tekrar eski haline döner. Hamsi 200 lirayı görebilirken, palamut 120-150 lirayı bulabilir. Düzenli olarak aşağı doğru inecektir. Geçici bir süreliğine fiyatlar arttı; maliyetler yüksek olduğu için şu an böyle” şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN