Bakan Bak, 'Bu coğrafyada üretmeye devam edeceğiz'

AK Parti Edirne Merkez 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek listeyle katılan Engin Makak AK Parti İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Kongreye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, 'Yine kenetlenme zamanı. Hepimiz gördük ki bizi durdurmak isteyenler var. Bizi engellemek isteyenler var. TUSAŞ'taki mühendisin dediği gibi 'Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, yine biz varız, yine bu coğrafyada üretmeye devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

TAKİP ET

Kentteki bir tesiste gerçekleştirilen kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Edirne Koordinatörü Seda Gören Bölük, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.

Kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından divan kurulu seçildi.

Divan Başkanlığına İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, başkan yardımcılığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, katıp üyeliklere AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu ve AK Parti Mithatpaşa Mahallesi Sorumlusu Adem Cülfük seçildi.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TUSAŞ'a yönelik yapılan hain terör saldırısını kınadı.

AK Parti Edirne İl Yönetimine geçtiğimiz süreçte gösterdikleri özveri ve çalışmalar için teşekkür eden Bak, “Az kaldı Edirne'yi de alacağız, belediyeyi kazanacağız, hizmeti getireceğiz. Hep beraber AK Parti olarak Edirne'ye hizmeti getirmek için hep beraber çalışacağız. Edirnelilere şunu söylemek istiyoruz Belgin başkan ekibi, Engin başkan onlara birer alkış istiyoruz. Önce emek verenleri alkışlayalım. Çünkü biz hep beraber güçlüyüz. Hep beraber Edirne'yi ayağa kaldıracağız.” Dedi.

Bakan Bak, bakanlıkça yürüttükleri çalışmalardan da bahsetti.

Gençler için çeşitli hizmetleri getirdiklerini vurgulayan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporun içinden gelmesinin büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Yurt kapasitesini 1 milyona çıkartmak için yoğun çaba verdiklerini söyleyen Bak, çalışmaların hızla sürdüğünü aktardı.

Bak, milletvekili olarak görev yaptığı sürede NATO'da Türk Kurulu Başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“NATO'da savunma sanayimizin geldiği noktayı defalarca oradaki milletvekilleriyle beraber tartıştık ve şu anda geldiğimiz noktada, AK Parti iktidara geldiğinde dışa bağımlılığımız yüzde 85'ti. Şimdi biz yüzde 85'ten fazlasını kendimiz yapıyoruz. Kendimiz üretiyoruz ve ihracat yapıyoruz. Sadece İstanbul'da yapılan savunma fuarında 6 buçuk milyar dolarlık savunma sanayi ihracatı sözleşmesi yapıldı. Yani Türkiye teknolojide bir devrim yaşıyor. Türkiye dünyada İHA ve SİHA üretiminde ilk üçte.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı “mazlum coğrafyalardaki kimsesizlerin sesi” olarak adlandıran Bak, Birleşmiş Milletler kürsüsündeki “Dünya beşten büyüktür” sözünü hatırlattı.

Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı yolda yürümekten duyduğu gururu dile getirdi.

TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bak, “Yine kenetlenme zamanı. Hepimiz gördük ki bizi durdurmak isteyenler var. Bizi engellemek isteyenler var. TUSAŞ'taki mühendisin dediği gibi; 'Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, yine biz varız, yine bu coğrafyada üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edirne İlçe Başkanı Engin Makak'ın da konuşmalarının ardından faaliyet raporları okundu.

Daha sonra oy verme işlemi gerçekleştirildi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ