Avrupa Kürek Federasyonu onur ödülünü Nesim İba'ya verdi

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Organizasyon Tertip Komitesi Başkanı ve TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, onur ödülüne layık görüldü. İba, ödülünü Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annemarie Phelps'ten aldı.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Avrupa Kürek Federasyonu'nun nadiren verdiği ödüllerden olan onur ödülüne Nesim İba layık görüldü. Yarışların sona ermesinin ardından Meriç Nehri üzerine kurulan platformda Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annemarie Phelps, Organizasyon Tertip Komitesi Başkanı ve TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'ya onur ödülü verdi.

Kürek camiası tarafından önemli bir yere sahip olan ödülü alan İba, yaptığı açıklamada; “Ben de bu işin gönüllü tarafındayım. Öncellikle Erhan başkanın desteğine çok teşekkür ediyorum. Nezaketinden dolayı çok şey söylemiyor ama bu işin başkahramanı ve bu şampiyonanın buraya gelmesi ve bütün mücadelesi Avrupa ile olan ilişkilerine bağlı. Muhteşem derecede iletişimi var.

Ben de hem başkanıma hem ülkeme ve ilime hem de burada bu mücadeleyi veren sporculara gönülden teşekkür ediyorum. Hepsini yürekten kutluyorum. Çok gurur duydum. Tüylerimizin diken diken olduğu zamanlar oldu. Bu hissiyatı bizlere yaşattıkları için hepsine kalpten, yürekten teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nın Edirne'ye verilmesinde büyük emekleri olan İba, organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük çaba gösterdi.

İba, gösterdiği üstün çaba neticesinde kürek camiasının en önemli ödülünden birine sahip oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk'te İba gibi onur ödülüne layık görülen bir başka isim oldu. Ertürk onur ödülünü Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annemarie Phelps'ten aldı. Ertürk, “Organizasyon komitesine çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir organizasyon oldu. Sadece bizim için değil Avrupa'da da inanılmaz beğenildi. Çok fazla olumlu yorum aldık. Tahmin ediyorum Edirne'yle aday olduğumuz her yarışı alabiliriz.” Dedi.

Organizasyonun sonunda Avrupa Kürek Federasyonu bayrağı 2025 yılında şampiyonaya ev sahipliği yapacak Çekya Kürek Federasyonu başkanına teslim edildi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER