Atatürk maskeli anma

CHP Edirne İl Gençlik Kolları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümünde düzenlediği programda Atatürk maskesi takarak andılar. İsmet İnönü, Kara Fatma, Kazım Karabekir, Uğur Mumcu, Tarık Akan, Deniz Gezmiş, Türkan Saylan, Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal gibi isimleri sayarak anıta gelen üyeler, burada maske takarak Mustafa Kemal Atatürk'ü selamladılar.

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Gençlik Kolları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümünde düzenlediği program ile andı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Korcan Tuna, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve parti üyeleri katıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Naz Ambar ve Öykü Yüncü, günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular. Şiirlerin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Korcan Tuna yaptı. Tuna, Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişinin, Türk milletini derin bir üzüntüye boğduğunu söylerken; 'O'nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Bugün bizler, O'nu daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabileceğimizi düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sen, ebedi istirahatinde rahat uyu. Bizler, emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz' dedi.

Tuna'nın konuşmasının ardından törende, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Üyeleri, İsmet İnönü, Kara Fatma, Kazım Karabekir, Uğur Mumcu, Tarık Akan, Deniz Gezmiş, Türkan Saylan, Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal gibi isimleri sayarak Atatürk Anıtı'na geldiler. Anıt önünde Atatürk maskesi takan İl Gençlik Kolları Üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk'ü selamladılar. Törenin sonunda katılımcılar, Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktılar.