ATATÜRK BÜSTLERİ İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Edirne'de kapanan köy okullarındaki Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Yaklaşık 30 gönüllüden oluşan grup her gün 3-4 köye gidip çalışmalar yapıyor.

TAKİP ET

Edirne merkeze bağlı 37 köyde, kapanan köy okullarındaki Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

Projeyi hayata geçiren Olcay Bakkalcı, yaptığı açıklamada tespit ettikleri noktaların için harekete geçtiklerini dile getirerek geçen yılda aynı şekilde kapanan köy okullarındaki Atatürk büstlerinin temizlik ve bakımlarını yaptıklarını hatırlattı.

Bakkalcı; 'Geçen yıl merkeze bağlı 37 köyümüzde kapatılan köy okullarındaki Atatürk büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi ve eskimiş olan Türk bayraklarının yenisiyle değişimi ilgili bir proje başlatmıştık. Bu sene bu projenin tekrarını yapıyoruz.' Dedi. Yaptıkları organizasyonun gösteriş değil, iç seslerini dinlemek olduğunu ifade eden Bakkalcı, 'Geçen yıl ki gönüllü arkadaşlarımız ve bu sene aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başlıyoruz. Yaklaşık 34-40 kişilik bir grubuz. 37 köy olduğu için her gün 3-4 köye gidip bu çalışmayı yapmayı düşünüyoruz. Projemizi günlere yayarak tamamlamayı düşünüyoruz.' Diye konuştu.

Gaziler de destek veriyor

Atatürk büstlerinin bakım ve onarım projesine gaziler de destek veriyor. İlerleyen yaşına rağmen projeye katılan Muharip Gaziler Derneği üyesi Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal; 'Geçen sene de bu projeye katılıp destek vermiştik. Bu sene de gene köylere gidip Atatürk Büstlerinin onarımı için yardım ediyoruz. Bazı köylerimizde Atatürk büstlerimiz yoktu çok üzülmüştük. Bu sene de onarım güzel olacak. Destek olmaya devam edeceğiz' dedi.

Projeye belediye başkanlığı da destek veriyor. Projede görev alacak gönüllüler belediye başkanlığı önünde bir araya geldi. Buradan da belediye başkanlığının tahsis ettiği bir araçla hareket etti.

Filiz Uçan