Arsa satışlarında durgunluk yaşanıyor

Ekonomik dalgalanmadan etkilenen arsa satışları durgunluk gözlemleniyor.

TAKİP ET

Emlak sektöründe ki fiyatların yükselişe geçmesi tüketicilerin konut kredisi almaları açısından zorlayıcı oluyor.

Arsa satışlarında gözlemlenen fiyat yükselişi yatırımcının güvendiği bir dal olan arsa satışlarında durgunluk gözlemleniyor.

Edirne genelinde arsa satışında yaşanan durgunluk hakkında konuşan Edirne Emlakçılar Birliği Başkanı Serhat Çeker, “Şuanda arsa satışlarında fazla olmamak kaydıyla bir durgunluk yaşanıyor. Yatırımcının parasal yöndeki hamleleri daha çok bankalara, mevduatlara, altına olduğunu belirten Çeker, ‘'Emlak piyasasında orta halli bir durgunluk bulunmakta bunun en önemli nedeni banka mevduatları, yatırımcının güvenli liman araması altına diğer materyallere yönelmesi arsa satışlarında belirli yükseliş bulunmuyor.“ Dedi.

Arsa arayışında olan yatırımcının ilk tercihi Edirne ve Kırklareli olduğunu dile getiren ve daha çok arsalarda bahçe tarzının tercih edildiğini söyleyen Edirne Emlakçılar Birliği Başkanı Çeker, “Genellikle en çok talep yatırımcı tarafından Edirne ve Kırklareli görüyor. Talebin çok olmasının sebebi deprem riskinin az olması, Arsa satışlarında bahçe tarzı arsalar talep görüyor. Köylerde revaçta olmaya başladı. Köylerin bu kadar revaçta olmasının sebebi de büyükşehir hayatının zor olması, yoğunluğu insanları köylerde yaşamaya yöneltti” sözlerine değindi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ