Arpa ve buğday hasadı yapan çiftçiler uyarıldı

Edirne'de Ziraat Odası ekipleri, arpa ve buğday hasadına başlayan çiftçilere uyarılarda bulundu.

TAKİP ET

Odadan yapılan açıklamaya göre, ekipler Yenikadın, Eskikadın, Değirmenyeni, Büyükdöllük, Sülecik ve Taşlısekban köylerini ziyaret ederek ekili alanları kontrol etti.

Ekipler tarafından, kontrol edilen alanlarda arpa ve buğday hasatlarının yapılmaya başlandığı ancak kışın kurak giden bölgelerde verimlerin düşük olduğu tespit edildi.

Ayçiçeği ekili alanlarda ise ürünlerin yağmura ihtiyacı olduğunu gözlemlediklerini belirten ekipler, “Bölge bölge verimlerde çok değişkenlikler mevcuttur. Bizlerin aldığı rakamlara göre şuan için verimlerimiz 250 ile 600 Kilogram civarında değişmektedir. Bugünlerde hasadın başlaması ile sonuna yaklaştığımız buğday sezonunda yaptığımız hatalar ve gelecek üretim yılı için önerilerimizi önümüzdeki süreçte değerlendirerek siz değerli üreticilerimiz ile paylaşacağız. Ayrıca bir yıllık emeklerimizin yanıp gitmemesi için hasat sırasında biçerdöver kaynaklı yangınların önüne geçilmesi için mutlaka yangın söndürücü vb. ekipmanların biçerdöverlerde bulundurulması ve içtiğimiz sigaralara dikkat edilmesi çok önemlidir. Ayçiçeği ekili alanlarda ise ürünlerin yağmura ihtiyacı olduğu gözlemlenmiş olup bugün gelen yağmurla birlikte ayçiçeklerinin biraz daha toparlayacağı kanaatindeyiz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.” Dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar