ALTINDAL, 'VATANDAŞLARI AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA DAVET EDİYORUM'

AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Afet bilinci hakkında vatandaşları bilinçlendirmeye davet eden AFAD Müdürü Altındal, 'Amacımız ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza afet bilinci eğitimi vermektir. Burdan tüm vatandaşlarımıza eğitimlere katılmaya ve AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum.' Dedi.

TAKİP ET

AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini belirtti.
AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'Bilindiği üzere 13 Ekim günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda bugüne kadar ilimizde bulunan tüm kamu kurumlarına, okullarımıza, Trakya üniversitemize, vatandaşlarımıza eğitimler verilmektedir. Amacımız ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza afet bilinci eğitimi vermektir. Burdan tüm vatandaşlarımıza eğitimlere katılmaya ve AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum.'
Umut Poyraz