Altında rekor yükseliş

Altında rekor yükseliş sürüyor. Edirneli Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, önümüzdeki yıl gram altın fiyatının 4 bin 500 lirayı görebileceğini belirterek vatandaşları altına yatırım yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

TAKİP ET

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Gram altının güncel fiyatı 3 bin lirayken Ons altın ise bin 630 liradan işlem görüyor.

Edirneli kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, altında yükseliş yaşandığını ve gelecek yıl ilk çeyrekte gram fiyatının 4 bin – 4 bin 500 liraya kadar yükselebileceğini dile getirdi.

Uzun vadede en güvenilir yatırım aracının altın olduğunu belirten Cömert, “Şu anda, Çeyrek Altın 5 bin 100 TL, Yarım Altın 10 bin 200 TL, Dolar 34 TL'yi geçti, Euro 38 TL civarında, gram altın da 3 bin TL civarında seyrediyor. Altında bir geri çekilme beklemiyorum. Bundan sonra da alıcısına kazandırmaya devam edecektir. Yatırım yapanlar kesinlikle endişelenmesinler. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, fed faiz kararları piyasaları etkiledi. Gram altının yılsonu itibariyle 3 bin 700 TL'yi göreceğine inanıyorum. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 4 bin-4 bin 500 civarında olmasını bekliyorum. Altın güvenli liman olmaya devam edecek. Yatırım yapmaya devam edenlerin altın almalarını tavsiye ederim. Bozdurmayı düşünenler kesinlikle bozdurmasınlar. Altın alan kişiler uzun vadeli düşünsünler. Uzun vadede en güvenli yatırım aracı altındır. Piyasalar kilitlenmiş durumda, bu nedenle faizin geri çekileceğini düşünüyorum. Fiyatların yükselmesi, insanların altına daha fazla yönelmesine neden oluyor. Bir metal ne kadar değerliyse, alıcısı o kadar fazla olur” şeklinde konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar