Alternatif Yatırım Aracı Gümüş Olabilir

Altın yön arayışını sürdürürken gümüş madeni de değer kazanmaya devam ediyor. Altın ya da dövizin yanında farklı bir yatırım aracına yönelmek isteyenler için gümüş alternatif olabilir. Uzmanlar gümüşün yükselişine devam edeceğini, yatırım için düşünülebileceğini belirtti.

TAKİP ET

Altına yatırım yapmayı düşünenlere gümüş tavsiyesi geldi. Edirneli kuyumcu esnaflarından Rahmi Cömert, altının yükselişini sürdürdüğünü aynı şekilde gümüş madeninin de yukarı yönlü hareketine devam ettiğini ifade etti. Cömert, “Has altın fiyatı 3 bin 70 TL civarında Gümüş 35 bin 220 TL'den işlem görüyor. Doların sabit kalmasıyla birlikte altın yine yukarı yönde yükselişini sürdürüyor. Piyasaların haftaya hareketli başladı. Altın ve gümüş alıcısına kazandırmaya devam edecektir. Altın kendini koruma altına alarak yukarı yönde hareket edecektir.” Dedi.

Cömert, ”Çeyrek altın 5 bin 170 TL, Tam altın 20 bin 750 TL, Dolar 34 TL, Euro 38 TL, alıcısıyla buluşuyor. Dolar olduğu yerde çakılı duruyor. Gümüşte aynı şekilde 35 bin 220 TL alıcısıyla buluşuyor. Kısa zamanda çok prim yapacağını alıcısına kazandıracağını düşünüyorum. Gümüşün önü açık çünkü hem müşteri talep ediyor hem de sanayi alanında kullanılıyor. Gümüşe de rağbet var. Yatırım yapmak isteyenler tanıdık kuyumcularından temin edebilirler. Kuyumcuların ellerinde bulunmayabilir ama talep ettiklerinde kısa zaman içerisinde temin edilir. Gümüşü de altını da yatırım tavsiye olarak söyleyebilirim. Tabii bunlar yine benim tahminim illa gidin yatırım yapın diyemem. Piyasalardaki gördüklerimiz ve tecrübelerimizi aktarıyoruz.” ifadelerini kullandı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN