Alman fotoğraf sanatçısının güreş sevdası 20 yıldır devam ediyor

Edirne' de 663. Gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yerli- yabancı birçok fotoğraf sanatçısı en güzel kareleri çekebilmek için kente akın etti.

TAKİP ET

20 yıldan beri Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yakından takip ederek fotoğraflayan Alman Fotoğraf Sanatçısı, Axel Würz, çifte vatandaşlık başvurusu yaptı. Başvurusunun sonuçlanmasının ardından Würz, Türk vatandaşlığı hakkı kazandı.

20 yıl önce tatil için geldiği Türkiye'de Kırkpınar'ı izleyerek fotoğraf çeken Alman fotoğraf sanatçısı Würz, o günden sonra yağlı güreş sevdasından kopamadı.

Türk vatandaşlığı aldıktan sonra İstanbul'a yerleşen Würz, güreş organizasyonlarına katılarak objektifine yansıtıyor.

Sosyal medyada Art of Wrestling adıyla paylaşımlar yapan Würz, çektiği başarılı fotoğraf kareleriyle güreş camiası tarafından da tanınıyor.

İlk defa 2004 yılında Kırkpınar'a gelen Würz, bu geleneksel sporun asırlardır sürdürülen önemli bir kültür mirası olduğunu aktardı.

Gençlik yıllarında minder güreşiyle ilgilendiğini ancak yağlı güreşi bilmediğini belirten Würz, Edirne'ye geldikten sonra Kırkpınar ve yağlı güreşi öğrendim. 20 yıldır buna sadık kaldım ve her yıl buraya gelip fotoğraf çekiyorum İfadelerini kullandı.

Kırkpınar'ın ayrı bir heyecanı var

Kırkpınar'ın ayrı bir heyecanı ve atmosferi olduğunu söyleyen Würz, Kırkpınar'a geldiğimde başka bir dünyaya gelmiş gibi hissettim. Bu sene yeni bir formata gidildi. Atmosfer biraz değişecek. Nasıl olacağını çok merak ediyorum ama yeni formatın daha güzel güreşler olmasını sağlayacağını düşünüyorum Dedi.

Türkiye'deki güreş organizasyonlarına katılarak fotoğraf çeken Würz, güreşçilerin kendisini tanıdığını ve fotoğraf taleplerinde bulunduğunu söyledi.

Yaşı ilerlemesine ve yorulmasına rağmen uzun yıllar Kırkpınar'ı fotoğraflamak istediğini söyleyen Würz, Burada iki Türk arkadaşım var, onlar 50-55 yıldır Kırkpınar'ı fotoğraflıyor. Ben de onlar gibi uzun yıllar Kırkpınar'da fotoğraf çeken biri olmak istiyorum. Elimden geldiği kadar devam etmek istiyorum Şeklinde konuştu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN