ADD Edirne Şubesi, Ahmet Taner Kışlalı'yı andı

Ankara'da 21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen yazar Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 22. yıl dönümünde Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından anıldı.

TAKİP ET

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan; 'Devrim ve demokrasi şehidimiz Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'yı 21 Ekim 1999'da evinin önünde uğradığı hain bombalı saldırı sonucu kaybettik. Ahmet Taner Kışlalı'yı aramızdan alanlar, düşüncelerini, söylemlerini ve eylemlerini unutturamadılar. Birlikte yürümemize engel olamadılar. O, Atatürk Devrimi'nin ışık saçanlarından biri olarak hala önümüzden yürüyor, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor' dedi.

Kemalizm'in devrimci niteliğine sahip bir aydın olan, eylem ve söylemleriyle bunu kanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de yöneticilerinden olduğunu hatırlatan Özcan; 'Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 'Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncüllüğüdür'¦ Slogan Atatürkçülüğüne karşıyım.' diyerek, toplumuzun bu savaşımda neler yapması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur. Kendisi de bir arı gibi çalışmış, binlerce öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce makale yazmış, onlarca kitap yayınlamıştır' ifadelerine yer verdi.

Katledilen Ahmet Taner Kışlalı'nın adının da ölümsüzler listesine yazıldığını aktaran Özcan, Atatürk Devrimi, demokrasi ve özgürlükler için; Cumhuriyetin temel niteliklerini korumak ve yaşatmak için yaşamlarını hiçe sayanlar bizce ölümsüzdür. Cumhuriyet Devrimi şehitlerimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin varlık nedenidir, onurudur. Tarihimiz ve eylemlerimiz ölümlerin bizi yıldıramayacağını, korkutamayacağını, sindiremeyeceğini yazmış ve yazmaya devam edecektir' şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi