61 yıldır aynı yastığa baş koyan Barlas çifti, gençlere örnek oluyor

Edirne Huzurevi'nde yaşamlarını sürdüren Selahattin ve Ayşe Barlas çifti, sevgi, saygı ve hoşgörüyle yürüttükleri 61 yıllık evlilikleriyle gençlere örnek oluyor.

TAKİP ET

Aynı ilkokulu gittiler, aynı çiftlikte çalıştılar, sevdiler ve yaşamlarını birleştirme kararı alarak evlendiler. Şimdi 61 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar. Selahattin ve Ayşe Barlas çifti mutlu evliliklerini ilk günkü aşkla sürdürüyor.

Aynı ilkokula giderken tanışan Selahattin ve Ayşe Barlas çifti, zamanla arkadaşlıklarını aşka taçlandırdı. Ailelerinin tanışmasının ardından nişan merasimi yapıldı. Evlilik hazırlığı için planlar yapmaya başlayan Barlas çiftinin önüne askerlik engeli çıktı. Ancak onlar yine de sevgilerinden vazgeçmedi.

Selahattin Barlas'ın askerlik görevinin tamamlanmasıyla birlikte çift 1963 yılında dünya evine girdi. Çift uzun yıllardır süren birlikteliklerinde 2 çocuk sahibi oldu. Selahattin (87) ve Ayşe (87) Barlas çifti, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle bakımları için 3 yıl önce Edirne Huzurevine yerleşti.

Çift, huzurevinde de evlendikleri günden bugüne kadar süren mutluluklarını ve neşeli günlerini sürdürüyor.

Selahattin Barlas, eşi Ayşe'nin elini bir gün olsun bırakmadığını söyledi.

"İLKOKUL ARKADAŞIM HAYAT ARKADAŞIM OLDU"

Mutlu bir yaşam sürdürdüklerini anlatan Selahattin Barlas, “Küçük yaşlarla tanıştık eşimle. İlerleyen yıllarda evlenme kararı aldık ve nişanlandık. Rahmetli kayınpederim 'askere gidip gelmeyince kızımı vermem' dedi. Askere gidip geldim, Allah'ın izniyle ailesinden istedik. 17 Mart 1963 tarihinde eşimle hayatımı birleştirdim. İlkokul arkadaşım hayat arkadaşım oldu" dedi.

61 yıl süren evliliğin sırrının saygı ve hoşgörüden geçtiğini belirten Barlas, bazen problemler yaşansa da bu dönemlerde çiftlerin birbirlerine karşı anlayışlı olması gerektiğine dikkat çekti.

"SİNİRLENDİĞİM ZAMAN DIŞARI ÇIKIP BİR GEZİYORUM"

Sinirlendiği zaman dışarıya çıkıp dolaştığını ancak eşine kötü bir söz söylemediğini belirten Barlas, "Ama eşime kesinlikle kötü bir söz söylemiyorum. Onun kalbini kesinlikle kırmam. Dışarıda stresimi atar gelirim. Biz birbirimizin gözüne bakıyoruz. Konuştuklarımıza dikkat ediyoruz ve saygı duyuyoruz. Kavga ettiğimizi hiç hatırlamıyorum.Şimdi eşimin gözünün içine bakıyorum. Onu yatağına yatırıyorum, bir ihtiyacı olup olmadığını soruyorum. Ben eşim göre biraz daha hareketliyim. Elimden geldiği kadar ona hizmet ediyorum. O benim hayat arkadaşım. Yaşamımız boyunca tatlı hatıralarımız oldu. Bizden sonra gelen nesillere örnek olmak önemli" Şeklinde konuştu.

"EVLİLİĞİMİZ İLK GÜNKÜ SEVGİ VE NEŞEYLE SÜRÜYOR"

Ayşe Barlas da evliliklerinin ilk günkü sevgi ve neşeyle sürdüğünü söyledi. Yaşamları boyunca birbirlerini kırmadıklarının vurgulayan Barlas, “Her şeyin başı sabır. Bir tartışma yaşandığında kim hatalıysa o kendini geri çeker. Böyle olduğunda sorun yaşanmaz. İki tane çocuk büyüttük biri doktor biri avukat. Evlatlarımızı da sevgiyle büyüttük. Her ilişki de olduğu gibi tartışmalar olmuştur ama geldi geçti. Dargınlık, küskünlük olmadı" ifadelerine yer verdi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar