56 BİN 500 BİN DÖNÜM TOPRAK, SUYLA BULUŞACAK

2022 yatırım planı kapsamında Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekköy köyünde hayata geçecek Çömlekköy Barajı projesi ile bölgenin sulama sorunu sona erecek ve taşkınların önüne geçilecek.

TAKİP ET
'Bölge çiftçisi için önemli müjde'
Çömlekköy Barajı 2022 yatırım planı ile hayata geçiyor. Edirne'deki nehir taşkınları- Lalapaşa ilçesinde, sulama amaçlı yapılması planlanan Çömlekköy Barajı, taşkınları önlemek için de kullanılacak Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekköy köyünde sulama amaçlı yapılması planlanan ve Tunca Nehri'nden su basılarak doldurulacak Çömlekköy Barajı, taşkınları önlemeye de yardımcı olacak.
'Barajın yapılmasıyla birlikte tarımda verim artacaktır'
Çömlekköy Barajının bölge çiftçisi için önemine değinen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Çömlekköy Barajı Edirne'miz için çok önemlidir. Barajın yapılmasıyla birlikte tarımda verim artacaktır. Değerli çiftçilerimize hayırlı olsun.' Dedi.
11 köyün yararlanacağı proje ile 56 bin 500 dönüm arazi sulanacak
Edirne'de zaman zaman meydana gelen taşkınları önleme ve tarımda sulama amacıyla geçmiş yıllarda Tunca Nehri ana kolu üzerinde, Türkiye-Bulgaristan sınırında 'Suakacağı Barajı' projesi hazırlanmıştı.
Sulama kapasitesiyle bölgedeki verimi artırması noktasında önemli bir yatırım olduğuna değinen baraj projesi sayesinde 56 bin 500 dönüm arazinin sulanması ve bundan 11 köyün yararlanması hedeflendiğini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Çömlekköy Barajı ve Sulaması projemiz 2022 yılı yatırım programına girmiş bulunuyor. Rabbim tamamlamayı nasip etsin inşallah. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürüteceği proje ile 56 bin 500 dönüm toprağımız suyla buluşacak ve Edirne'mizin toprağının bereketi, suyun verdiği canla can bulacak. Teşekkürler sayın Cumhurbaşkanım, Teşekkürler sayın Bakanım Edirne'mize, bölgemize hayırlı olsun.' Şeklinde konuştu.