5. Kattan düşen avukat gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Edirne'de geçtiğimiz gün bir iş merkezinin 5'inci katından beton zemine düşerek feci şekilde hayatını kaybeden avukat için Edirne Adliyesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

TAKİP ET

Edirne'de Abdurrahman Mahallesi Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turhan Caddesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katından düşerek feci şekilde hayatını kaybeden avukat Ünal Eral için Edirne Adliyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Burada gerçekleştirilen törende Eral için dua edildi ve helallik istendi.

Adliye önündeki törende konuşan Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Eral'ı ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Eral'ın 30 yıllık baro mensubu, eski savcı ve iyi bir hukukçu olduğunu belirten Karakoç, "Trajik bir ölüm. Her ölüm erkendir ama ağabeyimizin ölümü daha da erken oldu ve bize çok üzdü.İlk bulgular ölümün maalesef yanlış tasarlanan, yanlış planlanan bir pencere sebebiyle meydana geldiğini doğruluyor. O anlamda akıllarda başka bir tereddüt varsa buradan açıkça söylemek isterim ki yok. Ağabeyimiz elim bir kaza sonucu ebediyete uğurladık." dedi.

Edirne Barosu olarak sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Karakoç, binada görev yapan başka meslektaşlarının da olduğunu dile getirdi. Karakoç, bir daha aynı acıların yaşanmaması için kimin kusuru varsa hukuk önünde hesap vermesi adına sürecin içerisinde bulunacaklarını kaydetti.

Eral'ın cenazesi Adliye önündeki törenin ardından cenaze namazı için Mevlana Camii'ne götürüldü. Camide öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Eral'ın cenazesi Yenişehir Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, avukatlar, adliye personeli, ailesi ve sevenleri katıldı.

Edirne Gündem Gazetesi olarak merhum avukat Ünal Eral'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve yakınlarına ise sabır ve başsağlığı dileriz.

KUMRU ÖNGÜN