46. TURİZM HAFTASI TÖREN PROGRAMI DÜZENLENDİ

Edirne de Atatürk Anıtı önünde 46. Turizm haftası tören programı düzenlendi. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtında Çelenk bırakıldı.

TAKİP ET

Türkiye de birbirinden farklı kültürel değerleri karşılıklı olarak tanınmasına imkân veren Turizm Haftası her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu yıl 46'ıncısı düzenlenecek Turizm Haftası için farklı etkinlikler ve sunumlar düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen etkinlikte çelenk bırakma törenin ardından Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Düzenlenen etkinlikte Doktor Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tunahan Yakındağ'ın şiir okudu.

Gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk; 'Dinlenmek, eğlenmek, deneyimlemek, farklı yerler görmek amacıyla gerçekleşen insan

Hareketliliği olarak ifade edilebilecek olan turizm faaliyetleri, hizmet sektörünün ana

Omurgasını oluşturmakta, diğer hizmet sektör kolları açısından tetikleyici bir rol üstlenmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de turizm; kalkınma, gelir ve istihdam yaratma, dış ticaret dengesi gibi konularda ekonomideki önemli sektörlerin başında gelmektedir. Bu çerçevede 11. Kalkınma Planı'nda turizm öncelikli sektörler arasında yer almıştır.' Dedi.

'Turizm Ana Planı, ülkemizin 2023 yılı turizm hedeflerini ortaya koymaktadır.'

11. Kalkınma Planı'nda turizm öncelikli olmasının çok önemli olduğunu belirten Soytürk, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Eylül 2019'da kamuoyu ile paylaşılan bu plana göre Türkiye 2023 yılında 75 milyon turist ağırlamayı, turizm faaliyetlerinden ise toplamda 65 milyar doları gelir elde etmeyi hedeflemektedir. Ülkemizin 2021 yılında sağlamış olduğu 16,3 milyar dolarlık turizm geliri, turizm sektörünün Covid-19 pandemisi sonrası dönemde ortaya koyabileceği potansiyeli gözler önüne sermektedir. 2022 yılına 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yol çıkıldı. Bu çerçevede, şehrimizin büyüyen Türkiye turizm pastasından aldığı payı artırmak ve gelecek ziyaretçilere farklı ve sürdürülebilir bir destinasyon sunmak için Edirne Turizm Master Planı'nı hazırladık. Türkiye Turizm Ana Planı, Türkiye turizmini 2023 yılına kadar kalite ve verimlilik açısından ileri götürmeyi amaçlayan bir yol haritasıdır' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 yılı turizm hedeflerine ulaşması için, herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 'Edirne, binlerce yıldır birçok medeniyete kucak açmış, birçok millete yurt olmuştur. Edirne sahip olduğu eşsiz tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzelliği, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapısı ve 2023 Türkiye Stratejisinde 'Kültür Temalı Marka Kent ' olarak tanımlanmış olması, şehrimizdeki turizm çalışmalarına ayrı bir önem kazandırmıştır. Şehrimizin, ülkemizin büyüyen ve gelişen turizm sektöründen yüksek pay alabilmesi ve tanıtım pazarlama stratejileri noktasında hak ettiği yere ulaştırılması için, yerel paydaşlarımız ile eş güdüm içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. ' şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk'ün konuşmasından ardından Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği Balkan Halk Dansları Topluluğu gösteri yaptı.

Kumru Öngün