319 bin 500 yavru balık yeni yuvalarına kavuştu

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen 2022 Yılı Balıklandırma Projesi çerçevesinde Edirne'nin Süloğlu ilçesine tahsis edilen yavru balıklar Kaymakam Özgür Kaya tarafından yeni yuvalarına ulaştırıldı.

TAKİP ET

2022 yılı Balıklandırma projesi kapsamında Edirne'nin Süloğlu ilçesine tahsis edilen yavru balıklar Kaymakam Özgür Kaya tarafından yeni yuvalarına ulaştırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında, su ürünlerinin stoklarını arttırmak, iç su kaynaklarına sahip bölgelerde balık tüketiminin arttırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturmak amacıyla yapılan balıklandırma çalışmalarında 319 bin 500 yavru balık yeni yuvalarına kavuştu.

Edirne'deki göl ve göletleri sazan balığı yavruları ile balıklandırma çalışmasına İl Müdürlüğümüzce başlanmıştır. Toplam satış değeri 50 bin TL olan sazan balığı yavruları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden bedelsiz temin edilmiştir.

Akardere Göleti'ne 2 bin 500, Arpaçdere Göleti'ne bin, Küküler Göleti'ne bin, Sülecik Göleti'ne 4 bin, Keramettin Göleti'ne 10 bin, Taşlısekban Göleti'ne bin ve Süloğlu Baraj Gölü'ne 300 bin adet yavru balık bırakıldı.
Umut Poyraz