3 milyon 950 bin TL ödenek aktarımı yapıldı

Edirne İl Genel Meclisinin Kasım Ayı toplantılarının 5'nci birleşimi gerçekleştirildi. Plan ve bütçe Komisyon raporunun yedek ödenek aktarımlardan yeni projeler için toplam 3 milyon 950 bin TL ödenek aktarımı yapılarak 2021 Yılı Bütçesinin Plan Proje Müdürlüğü Genel Kamu Hizmetleri Onarım Faslına aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

TAKİP ET

Edirne İl genel meclisinin Kasım Ayı toplantılarının 5'nci birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı yoklamanın alınmasının ardından bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile devam etti. İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde plan ve bütçe komisyon raporunun yedek ödenekten aktarmaları görüşüldü.
Plan ve bütçe Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, yedek ödenekten aktarım hakkında raporu il genel meclis üyelerine sundu.
Plan ve bütçe Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, yedek ödenekten aktarım hakkında il genel meclis üyelerine yaptığı sunumda şunları kaydetti; 'İl Genel Meclisinin Ekim Ayı toplantılarının 5. Birleşiminde komisyonumuza havale edilen, Yedek ödenekten Encümen kararıyla aktanlan 3 milyon 950 bin TL ödenek nerelere ve hangi kurumlara verilmiştir? Bu paranın geriye dönüşümü olmuş mudur? Konulu teklif hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde; İl Encümeni kararı ile Menzil Ahır Mahallesi Hah Saha ve Soyunma Odası Onarımı, Fevzipaşa İlkokulu Sosyal Yaşam Merkezi Dönüşüm işi, Karaaağaç Bölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi, Nüfus Müdürlüğü (İl-ilçe dahil ) Yeni Konsept Bina Bakım Onarım Demirbaş Tefrişat işleri için toplam 3.950.000,00.-TL ödenek aktarımı yapılarak 2021 Yılı Bütçesinin Plan Proje Müdürlüğü Genel Kamu Hizmetleri 06.07 Onarım Faslma aktarılmıştır. 03 Kasım 2021 tarih itibarıyla söz konusu ödeneğin 2 milyon 231 bin 295 TL'si harcanmış ve harcama faslında 1 milyon 718 bin 704 TL tutarında ödenek kalmıştır. İl Encümeni kararıyla yapılan aktarma neticesinde gerçekleştirilerek tamamlanan 4 projeden artan söz konusu 1 milyon 718 bin 704 TL tutarındaki ödeneğin İl Özel idaresi yatırımlarında değerlendirilebilmesi için yedek ödenek faslına aktarılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Komisyonumuzca yapılan değerlendirme neticesinde Kalan ödeneğin 2021 Yılı Yatırım Programında olan ama eksik kalan yatırımların tamamlanmasında kullanılması komisyonumuzca mütalaa edilmiştir.' Dedi.
Edirne İl Genel Meclisinin gündeminde yer alan Gençlik ve Spor Komisyon raporunun kentte gerçekleşecek amatör spor müsabakaları hakkındaki raporu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporunun Taşımalı Eğitim hakkındaki raporu ve İdari ve Mali İşler Komisyonunun Maden Ruhsatları Gelirleri hakkındaki raporlar görüşüldü.
Kumru Öngün