18 BİN 742 METRE UZUNLUĞUNDAKİ '˜ATATÜRK BULVARI' AÇILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 91' inci Yılı münasebetiyle düzenlenen törenle Atatürk Bulvarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp 'Edirne'yi boydan boya geçen ana bulvarın adı bundan sonra Atatürk Bulvarı'dır. Bundan sonra gelecek nesiller de bu bulvarın adını farklı isimlerle değil devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adıyla anacakladır' dedi.

TAKİP ET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın önerisi sonrası Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı'nda görüşülen Talatpaşa Caddesi ve eski E-5 olarak bilinen Yıldırım semtinin altında bulunan kısımdan Edirne-Kırklareli Kavşağı TED Koleji'nin olduğu kavşağa kadar olan bölgenin 'Atatürk Bulvarı' olarak adlandırılması oy birliği ile kabul edilmişti. Söz konusu 'Atatürk Bulvarı' düzenlenen törenle açıldı.
Toplam 18 bin 742 metre uzunluğundaki bu yol, '˜Atatürk Bulvarı' olarak adlandırıldı. Eski Cami önünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, bulvarın kente hayırlı olmasını diledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını en iyi şekilde yaşatmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Vali Canalp, 'Nasıl ki bu muhteşem eserleri ileriye taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyorsak da aynı şekilde devletimizin kurucusu, milletimizin ölmez önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de adını her şeyde yaşatmak için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz' dedi.
Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu ve meydanındaki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Canalp; 'Bu muhteşem eserin 360 derece çevresi yenileniyor. Bu alan bittiği zaman Selimiye Camisi ihtişamıyla bir kez daha göz dolduracak. Aynı zamanda camide de esaslı bir restorasyona başlandı' dedi.
Türkiye'nin en uzun Atatürk Bulvarı'nı açtıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de ana caddelerin olduğu yolların Atatürk Bulvarı olarak bir araya toplandığını söyledi.
Kimi bölümü Talatpaşa Asfaltı kimi bölümü Londra Asfaltı bir bölümü E-5 olan ana caddenin isminin bu önemli günde Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 91. yıl dönümünde bütünüyle Atatürk Bulvarı olmasını arzu ettiklerini aktaran Gürkan; 'Belediye Meclisimizde oy birliğiyle kararı aldık. Sayın Valimiz de kararın Valiliğe iletildiği gün bu Meclis kararını onaylayıp tarihi bir imza attılar, kendilerine Edirne halkı adına çok teşekkür ediyorum. Yıldırım'daki otoban köprüsünden başlayıp TED Edirne Koleji'nin oradaki yeni Kırklareli Kavşağı'nın oraya kadar toplamı 18 bin 742 metre uzunluğunda bir bulvar. Bana göre Türkiye'nin en uzun Atatürk Bulvarı'nın bugün açılışını yapıyoruz' şeklinde konuştu.